BlackRock’s Bitcoin holdings bereiken $24 miljard: waarom grote investeerders inzetten op Bitcoin

587 totale weergaven

De cryptowereld lijkt steeds aantrekkelijker te worden voor institutionele beleggers; onlangs heeft BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, zijn Bitcoin holdings verhoogd tot een indrukwekkende $24 miljard.
Deze strategische zet geeft inzicht in de groeiende interesse van grote spelers in digitale activa.

Waarom zetten grote investeerders zoals BlackRock in op Bitcoin, en wat kunnen we hiervan verwachten?

 

BlackRock’s Groei in Bitcoin

BlackRock heeft zijn positie in Bitcoin uitgebreid tot bijna $24 miljard, goed voor 1,70% van het totale beschikbare aanbod van BTC.
Deze investering volgt op de lancering van hun eigen Bitcoin ETF (iShares Bitcoin Trust) minder dan een jaar geleden en toont de groeiende betrokkenheid van institutionele beleggers bij crypto.
Onlangs is dit ook door de SEC goedgekeurd om officieel te kunnen worden verhandeld op de Nasdaq beurs.
De diversificatie van BlackRock’s portefeuille omvat daarnaast 350.000 Ethereum (ETH), met een totale waarde van $989 miljoen.
Dit benadrukt hun vertrouwen in de waarde en het potentieel van cryptomarkten op de lange termijn, terwijl andere grote spelers, zoals Grayscale, ook aanzienlijke posities innemen in zowel BTC als ETH.

 

Blackrock’s Totale Crypto bezit, Sept 29, 2024. Bron: Arkham

 

Waarom Institutionele Beleggers Bitcoin Kiezen

De aantrekkingskracht van Bitcoin voor grote beleggers is te danken aan verschillende factoren. Ten eerste biedt Bitcoin een aantrekkelijk alternatief als hedge tegen inflatie en economisch beleid, wat voor veel institutionele beleggers een cruciale overweging is.
Bovendien geeft de iShares Bitcoin Trust (IBIT) beleggers een veilige, gereguleerde manier om blootstelling te krijgen aan Bitcoin, zonder de risico’s en technische vereisten van directe crypto-aankoop.
Deze toename van veilige beleggingsopties heeft gezorgd voor een stijgende vraag naar Bitcoin-gebaseerde producten en bevestigt de rol van BlackRock als belangrijk toegangspunt voor institutionele beleggingen in crypto.

 

Macro-Economische Invloeden en Marktontwikkelingen

De grote instroom van $184,4 miljoen in BlackRock’s spot Bitcoin ETF op 25 september 2024 vond plaats kort na een belangrijke rentewijziging door de Federal Reserve.
Met een renteverlaging van 50 basispunten, werd Bitcoin een nog aantrekkelijkere belegging voor grote investeerders die op zoek zijn naar rendement in een wereld met lage rentes.
Deze beweging benadrukt hoe macro-economische factoren de cryptomarkt kunnen sturen. Daarnaast reageerde Coinbase, de custodian van BlackRock’s Bitcoin holdings, op geruchten over de transparantie van hun fondsen en verzekerde dat alle ETF-transacties volledig worden afgewikkeld op de blockchain en ondersteund zijn door echte Bitcoins.

 

 

De Impact van Grote Investeerders op de Crypto-Adoptie

De groei van BlackRock’s Bitcoin-bezit is een duidelijk teken van de toenemende institutionele adoptie van digitale activa.
Met bijna $24 miljard aan BTC, benadrukt dit de verschuiving van crypto als alternatief actief naar een mainstream investeringscategorie.

Deze trend kan leiden tot verdere stabiliteit en legitimiteit van de cryptomarkt, aangezien steeds meer grote financiële instellingen zoals BlackRock inzetten op de toekomst van Bitcoin.
De combinatie van macro-economische omstandigheden en een sterke vraag naar gereguleerde toegang tot crypto creëert een ideale omgeving voor verdere groei en adoptie, zowel voor institutionele als particuliere investeerders.

 

Lees meer over:
Bitcoin ETFBlackrockBTC

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...