Gemini breidt uit naar Azië: Focus op regionale groei en duidelijke regelgeving

704 totale weergaven
gemini-logo

Gemini is bezig met een uitbreiding naar de APAC regio, waarbij de nadruk ligt op regionale groei, duidelijkheid op het gebied van regelgeving en aanpassing aan diverse marktbehoeften. 

Gemini breidt zich uit naar Azië

Gemini, de in de Verenigde Staten gevestigde crypto-exchange, is bezig met een uitbreiding van haar activiteiten naar de APAC regio (Asia-Pacific). De leider van dit initiatief is Saad Ahmed, Head of APAC, die onlangs naar Singapore is verhuisd. In een recent interview met BeInCrypto besprak hij cryptotrends, uitdagingen op het gebied van regelgeving en de strategie van het bedrijf om zich uit te breiden over de wereld.

Veerkracht van crypto-investeerders

Als eerste benadrukt Ahmed de veerkracht van crypto-investeerders. Volgens een recent rapport van Gemini zijn 7 van de 10 investeerders in verschillende markten van plan om hun crypto-bezit in de komende 12 tot 18 maanden te vergroten. Zelfs degenen die de afgelopen jaren de markt hebben verlaten, overwegen een terugkeer.

Volgens Ahmed tekent dit een sterk langetermijngeloof in cryptocurrencies als onderdeel van een evenwichtige beleggingsportefeuille.

Duidelijkheid op het gebied van regelgeving

Ahmed wees er ook op dat het gebrek aan duidelijkheid op het gebied van de regelgeving een grote belemmering blijft voor de groei van de sector. Hij benadrukte het belang van consistente regelgeving in verschillende regio’s, omdat uiteenlopende regels de mondiale activiteiten bemoeilijken.

Hij prees Singapore omdat het een voorbeeld stelt door een duidelijk regelgevingskader te hebben en een constructieve dialoog tussen de sector en de toezichthouders te bevorderen. Velen in de sector vragen echter nog steeds om meer duidelijkheid, wat de noodzaak van een mondiale aanpak onderstreept.

Amerikaanse verkiezingen

De komende Amerikaanse verkiezingen zijn ook een belangrijke factor voor de sector. Ahmed benadrukte dat zeven van de tien respondenten in een recent onderzoek zeiden dat het standpunt van de kandidaten over digitale activa hun stembeslissingen zou beïnvloeden.

Dit is de eerste keer dat digitale activa zo’n centrale rol spelen in het Amerikaanse verkiezingsdiscours, wat Ahmed als een positieve ontwikkeling beschouwt. Hij is ook van mening dat Bitcoin ETF’s en bredere markttrends helpen cryptocurrencies te legitimeren, waardoor ze dichter bij de mainstream komen.

Het schrappen van LUNC

Gemini heeft onlangs Terra Luna Classic (LUNC) geschrapt, wat voor enige controverse zorgde. Ahmed legde uit dat de beslissing volgde op een intern auditproces dat elk beursgenoteerd item evalueert op basis van de legitimiteit van het project, de achtergrond van de oprichter, de tokendistributie en het algehele nut.

De compliance en juridische teams van Gemini voeren regelmatig beoordelingen uit om te bepalen welke tokens moeten blijven of worden verwijderd, om ervoor te zorgen dat de uitwisseling gericht blijft op het ondersteunen van projecten van hoge kwaliteit.

Zorgen over vergoedingen

Wat de vergoedingen betreft, erkende Ahmed dat deze voor veel klanten een zorg zijn, maar merkte op dat de afweging vaak gepaard gaat met liquiditeit en spread kwaliteit. Lagere kosten kunnen gepaard gaan met grotere spreads en omgekeerd.

Gemini streeft naar een evenwicht tussen vergoedingen en liquiditeit om concurrerend te blijven. Ze werken actief aan strategieën om de liquiditeit van het platform te verbeteren, waardoor de handel voor gebruikers soepeler wordt.

Focus op groei in de APAC regio

De APAC-regio is sinds 2020 een focus voor Gemini en het bedrijf versnelt nu zijn groei in Azië. Met 40 medewerkers in Singapore bouwt Gemini aan een regionaal team en stemt producten af ​​op de behoeften van lokale markten. Het bedrijf heeft zich geconcentreerd op onboarding stromen, betalingsrails en gelokaliseerde ervaringen.

Ahmed vertelde dat Gemini zwaar investeert in het uitbreiden van zijn aanwezigheid in Azië, waarbij hij zich richt op markten buiten Singapore.Toen hem werd gevraagd naar de langetermijndoelen van Gemini, benadrukte Ahmed dat lokalisatie cruciaal is. Ze kunnen niet verwachten dat één enkel mondiaal product voor alle regio’s zal werken.

Om de beste gebruikerservaring op te bouwen, ontwerpen ze regiospecifieke aanbiedingen die tegemoetkomen aan de uiteenlopende behoeften van klanten in Azië. Deze aanpak zal, zo gelooft Ahmed, de adoptie stimuleren en Gemini positioneren als een toonaangevende beurs in de regio.

Optimisme over de toekomst van crypto

Hij sloot af met het uiten van optimisme over de toekomst van cryptocurrencies, daarbij verwijzend naar de toenemende legitimiteit van de activaklasse via ETF’s en de betrokkenheid van traditionele financiële instellingen. Ahmed is ervan overtuigd dat crypto, naarmate meer mensen de rol van digitale activa in een gediversifieerde portefeuille erkennen, mainstream acceptatie zal blijven krijgen.

De missie van Gemini, zei hij, is om de overgang voor degenen die nieuw zijn in de ruimte te vergemakkelijken door relevante producten en diensten aan te bieden die zijn afgestemd op regionale voorkeuren.

Lees meer over:
APACGemini

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...