Ripple XRP-zaak: SEC verwacht in beroep te gaan tegen uitspraak rechter

1067 totale weergaven
John Deaton wil dat SEC betaalt voor miljardenverlies XRP holders

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gaat niet bij de pakken neerzitten. Een voormalige advocaat verwacht dat de SEC de recente uitspraak van rechter Analisa Torres over XRP in de Ripple-rechtszaak zal aanvechten. De SEC ziet de uitspraak als gebrekkig en zal waarschijnlijk voor de naderende deadline van 7 oktober een beroep indienen.

Ripple XRP-zaak: SEC verwacht in beroep te gaan tegen uitspraak rechter

Het is onbekend om welke voormalige advocaat van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het gaat. Het is in ieder geval iemand die niet meer bij de SEC werkt. Deze verwacht dat de toezichthouder tegen de uitspraak van districtsrechter Analisa Torres in beroep gaat. Deze rechtszaak heeft betrekking op de programmatic sales van XRP in de Ripple-rechtszaak.

Fox Business-verslaggever Eleanor Terrett citeert de advocaat als volgt:

 

De opmerkingen van deze anoniem bron komen nu de SEC de deadline van 7 oktober nadert om haar beroep in de Ripple-rechtszaak in te dienen. De zaak heeft veel aandacht getrokken, vooral in de cryptogemeenschap, omdat het bredere implicaties heeft wat de legale status is van digitale activa zoals XRP in de VS.

Het mogelijke beroep van de SEC tegen de XRP-uitspraak kan verder invloed hebben op de toekomst van de Amerikaanse cryptoregulering. De uitkomst van de zaak kan langdurige gevolgen hebben voor hoe de overheid digitale activa beheert en regels toepast op cryptocurrency’s zoals XRP.

Rechtszaak

De toezichthouder diende in december 2020 een rechtszaak in, waarin is beweerd dat de verkoop van XRP door Ripple neerkwam op een niet-geregistreerd effectentransactie. Ripple heeft de aanklacht ontkend en aangevoerd dat XRP is te classificeren als geld en niet als effect. Daarmee valt het feitelijk buiten de bevoegdheid van de SEC. In juli 2023 oordeelde districtsrechter Analisa Torres dat de programmatic sales van XRP op openbare beurzen geen effectentransacties vormden, wat een gedeeltelijke overwinning betekende voor Ripple.

Ripple koers

Als Ripple de rechtszaak wint, dan kan het de koers van XRP een enorme boost geven. Diverse analisten zien het positief in voor XRP. De adoptie van XRP neemt nog steeds toe, met name onder grote financiële instellingen. De toenemende institutionele acceptatie kan een belangrijke drijvende kracht zijn achter een toekomstige prijsstijging van XRP.

Veel beleggers beschouwen de rechtszaak als het laatste obstakel dat XRP ervan weerhoudt om significant in waarde toe te nemen. Kortom, hoewel de voorspelling van een XRP-prijs van 1.000 dollar ambitieus is, zijn er diverse factoren die deze mogelijkheid kunnen ondersteunen.

Lees meer over:
RippleSECXRP

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...