SOL koers eindigt september met 7% stijging na meme coin pump – wat gaat Solana doen in uptober?

518 totale weergaven
Solana - welke crypto kopen - nummer 16
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Solana koers is in de afgelopen w eek met 7% geklommen, terwijl Bitcoin in het weekend zo hoog als $ 66.000 is gegaan en meme coins een grote boost hebben gekregen. Solana meme coins zoals dogwifhat (WIF, +3,35%) en Bonk (BONK, +0,64%) zijn in een week tijd met bijna 40% omhoog gegaan.

Ook lijken steeds meer whales actief te worden op Solana, een teken dat de blockchain de komende maanden een behoorlijke groei door kan maken. En omdat morgen het begin is van ‘Uptober’, kan de hele crypto markt een boost krijgen, zoals in voorgaande jaren.

Solana crypto whales nemen het roer over

Steeds meer van Solana’s circulerende supply komt in de handen (of vinnen) terecht van whales. Zo blijkt uit gegevens van Santiment dat 59% in bezit is van whales met elk $ 5+ miljoen aan SOL. Aan het eind van augustus 2024 lag dit percentage slechts rond 52%, maar het herstel van crypto heeft blijkbaar nog meer whales naar Solana getrokken.

Met zoveel support van deze grote investeerders, zou Solana de komende tijd behoorlijk kunnen groeien. De Solana whales hebben mogelijk veel vertrouwen in de toekomst van de Solana blockchain en SOL.

Steeds meer SOL in handen van crypto whales
Steeds meer SOL in handen van crypto whales – Santiment

Ook vandaag lijken Solana whales actief te zijn, zo is er in de afgelopen 24 uur ruim $ 2,2 miljard aan SOL verhandeld, een stijging van 75% vergeleken met gisteren. Daarnaast is de TVL of Total Value Locked van Solana weer gestegen naar bijna $ 5,5 miljard, wat aan het begin van de maand nog $ 4,75 miljard was.

Solana ligt nog zo’n 24% onder zijn jaarlijkse piek van $ 203 op 1 april en heeft alleen daarom al veel potentie om winst te leveren. Maar volgens crypto analisten zou de koers in de komende bull run hoger dan $ 500 kunnen gaan, wat een stijging van 222% of meer zou betekenen.

Wat gaat Solana doen in Uptober?

De Solana koers is vandaag gedaald als gevolg van een crypto dip, maar lijkt voor nu niet veel verder te gaan dan zijn 200-daagse moving average (blauw) op $ 155. Als deze support stand houdt, zou Solana de komende dagen weer richting de resistance van $ 160 kunnen gaan, waar hij in augustus niet bovenuit wist te stijgen.

De Relative Strength Index (RSI) van Solana ligt nog vlak onder de 60, wat betekent dat de altcoin nog bullish momentum heeft voor verdere stijgingen, mits de markt niet verder daalt.

Solana koers grafiek
Solana koers grafiek – TradingView

Met Uptober voor de deur, zou Solana in een maand tijd boven $ 185 kunnen stijgen, de resistance die koersstijgingen in eind mei en eind juli blokkeerde. Maar omdat alles mogelijk is in crypto, zou SOL aan het eind van Uptober ook meer dan $ 200 waard kunnen worden, wat niet gek zou zijn, gezien de grote stijging in whale activiteit.

Solana zou dan binnen enkele maanden een nieuwe all-time high neer kunnen zetten boven $ 250, terwijl de altcoin op lange termijn potentie heeft om veel meer waard te worden. Op dit moment heeft Solana een market cap van $ 72,5 miljard, maar als een van de grotere blockchains, heeft de potentie om minstens zo hoog te gaan als Ethereum van $ 315 miljard, wat gelijk zou staan aan een Solana koers van ongeveer $ 520.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Welke crypto gaat stijgen in Uptober?

Solana is niet de enige altcoin die kan profiteren van Uptober, zo zijn er verschillende alts en meme coins die de komende maand hard kunnen gaan stijgen. Hoewel Solana meme coins mogelijk erg populair kunnen worden, blijft het wel riskant om te investeren in meme coins, met name als ze geen enkele vorm van utility bieden.

Met de verwachting dat utility weer een grote rol gaat spelen, nu de volgende bull run mogelijk voor de deur staat, is nu een goed moment om te kijken naar utility tokens met een lage market cap. Deze middag kijken we naar twee van deze tokens, die nog voor een lage prijs gekocht kunnen worden in de presale en binnenkort sterk kunnen toenemen in waarde.

Pepe Unchained ($PEPU)

Pepe Unchained ($PEPU) is een van de grootste crypto presales van het jaar en heeft inmiddels $ 15,6 miljoen opgehaald. De opkomende Ethereum layer-2 blockchain is bijna klaar voor lancering, terwijl het team vroege investeerders nog de kans geeft om $PEPU voor een lage prijs aan te schaffen, omdat deze na lancering veel hoger zou kunnen zijn.

Terwijl steeds meer investeerders afstand doen van de Ethereum blockchain, heeft het team van Pepe Unchained gebruik te maken van het bloeiende Layer-2 ecosysteem. Met deze Layer-2 profiteer je niet alleen van lagere transactiekosten en verwerkingstijden, maar kun je bijvoorbeeld ook je eigen meme coins voor een klein prijsje lanceren.

Nu hebben vroege vogels nog de kans om $PEPU, de utility en meme token, voor een lage prijs van $ 0,00989 per stuk te kopen, voordat deze prijs met een dag zal stijgen naar $ 0,00990. Ook kun je tijdens de presale kiezen om $PEPU te staken om een APY van 130% te verdienen en beloningen te ontvangen nadat de token gelanceerd wordt.

 

Crypto All-Stars ($STARS)

Hoewel meme coins al een kleine comeback hebben gemaakt, lijkt dit slechts pas het begin te zijn en zouden ze nog veel meer waard kunnen worden. De nieuwe Crypto All-Stars ($STARS) maakt het binnenkort mogelijk om je meme coins te staken voor lucratieve beloningen. Het project heeft met de presale van zijn native token, $STARS, al meer dan $ 1,8 miljoen opgehaald.

Binnenkort zal de MemeVault geïntroduceerd worden, een staking pool waar je meme coins van verschillende blockchains tijdelijk kunt vergrendelen voor beloning. Gebaseerd op de waarde van alle meme coins die je in deze staking pool gebruikt, verdien je $STARS, een token die je in je wallet kunt vasthouden om beloningen uit de MemeVault nog hoger te maken.

Je kunt $STARS kopen voor $ 0,001471 per stuk, met minder dan 24 uur te gaan voordat deze prijs stijgt. Crypto All-Stars biedt op het moment nog zeer hoge staking beloningen, die richting het einde van de presale zullen dalen, maar nu nog op 814% per jaar liggen. Binnenkort zal $STARS voor een hogere prijs gelist worden op exchanges.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
solsolana

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...