“Bitcoin koers profiteert van elke verkiezingsuitslag, of Trump of Harris nu wint”

623 totale weergaven
bitcoin amerikaanse staatsschuld

Of Donald Trump of Kamala Harris de nieuwe Amerikaanse president wordt, maakt weinig uit. Zowel de Democraten als de Republikeinen hebben het probleem van de oplopende schulden en tekorten van het land niet opgelost. zegt hedgefondsmanager CK Zheng. En dat is in het voordeel van bitcoin.

“Bitcoin profiteert sowieso van uitslag Amerikaanse verkiezingen”

De prijs van Bitcoin zal profiteren van de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen, ongeacht wie er wint. Dat zegt CK Zheng, chief investment officer van het crypto hedgefonds ZX Squared Capital, tegen Cointelegraph.

De impact van het Bitcoin halving event in april heeft historisch gezien geleid tot sterke vierde kwartalen. Beide Amerikaanse presidentskandidaten hebben nagelaten een belangrijk probleem aan te pakken en dat is in het voordeel van Bitcoin, aldus Zheng.

Hij legt uit:  “Omdat zowel de Republikeinse als de Democratische partijen de steeds groter wordende Amerikaanse schulden en tekorten tijdens deze verkiezingen niet goed aanpakken, zal dit zeer positief zijn voor Bitcoin, vooral na de Amerikaanse verkiezingen.”

Bitcoin heeft ook geprofiteerd van onzekerheden rond eerdere Amerikaanse presidentsverkiezingen. Volgens Zheng is het deze keer niet anders. Uit Coinglass data blijkt dat het vierde kwartaal historisch gezien altijd een sterk kwartaal is. Sinds 2013 is het rendement van BTC zes keer met ruim 50% gestegen. Met name in de jaren dat de halvings plaatsvonden, deed BTC het erg goed.

Tijdens de halving in 2020 steeg Bitcoin met 168% in het vierde kwartaal; toevallig vond dat jaar ook de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats. Zheng verwacht dat Bitcoin in Q4 of kort daarna een nieuwe recordhoogte zal bereiken.

Bitcoin rally’s

Maar er zijn ook andere geluiden in de markt. Volgens Samantha Yap, CEO en oprichter van Web3 PR-bedrijf YAP zijn bitcoinrally’s en de bijbehorende prijsstijgingen vaak het “minst interessante aspect”.

“Wat belangrijk is, is de toename van de interesse van particulieren in de hele crypto-industrie die volgt. Media-aandacht volgt vaak op de aandacht van particulieren, wat een hele mediahype veroorzaakt. De hoop voor de crypto- en Web3-sector tijdens deze momenten is dat er meer bruikbare en toegankelijke toepassingen klaarstaan voor nieuwkomers om te gebruiken.”

Volgens Zheng kan de “agressieve” renteverlaging van 50 basispunten door de Federal Reserve ook “positief” zijn voor Bitcoin en risicovolle activa als de Amerikaanse economie een “zachte landing” weet te bereiken. Centrale banken proberen zachte landingen te bereiken door de rente te veranderen, genoeg om te voorkomen dat een economie oververhit raakt en hoge inflatie ervaart, maar niet zoveel dat er een neergang ontstaat.

Als de Federal Reserve succesvol is, verwacht Zheng dat de prijs van Bitcoin nauw zal correleren met de NASDAQ.

“De liquiditeit wordt langzaam weer in de markt gebracht. Dat kan de weg vrijmaken voor sterkere prijsbewegingen in de komende maanden,” verwacht Leo Fan, oprichter van het zero-knowledge proof generatie- en verificatielaag 1-bedrijf Cysic. “Het narratief van Bitcoin als ‘digitaal goud’ en een hedge tegen macro-economische instabiliteit trekt waarschijnlijk meer geld aan, vooral omdat traditionele markten volatiel blijven.”

Ook Rekt Capital ziet dat BTC de maand september waarschijnlijk goed afsluit in tegenstelling tot de jaren 2017 t/m 2022 toen de maand rood afsloot.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...