Cryptobeurs Bithumb overweegt notering op de Amerikaanse Nasdaq

810 totale weergaven
Cryptobeurs Bithumb overweegt notering op de Amerikaanse Nasdaq

Bithumb, een van de grootste cryptobeurzen in Zuid-Korea, onderzoekt de mogelijkheid van een beursgang op de Amerikaanse Nasdaq.

Dit is groot nieuws voor de wereldwijde cryptomarkt. Tijdens een recente aandeelhoudersvergadering bevestigde het bedrijf dat alle opties voor een beursgang openliggen, zowel op de binnenlandse markt als internationaal.

Veranderingen bij Bithumb

Bithumb had aanvankelijk plannen om in 2025 naar de Zuid-Koreaanse Kosdaq te gaan. Echter, met de groeiende populariteit en acceptatie van cryptocurrencies in de VS, kijkt het bedrijf nu naar de Nasdaq als een aantrekkelijke optie. Coinbase, de grootste cryptobeurs in de VS, ging eerder succesvol naar Nasdaq, wat de aantrekkingskracht vergroot.

Bithumb heeft ook in het verleden stappen gezet richting een beursgang, maar liep toen tegen regelgeving en onzekerheden aan. De financiële autoriteiten in Zuid-Korea erkennen Bitcoin en andere digitale activa nog niet volledig als financiële producten, wat het moeilijk maakt om bijvoorbeeld een Bitcoin ETF te lanceren.

Structuurwijzigingen om beursgang mogelijk te maken

In 2023 heeft Bithumb zijn bedrijfsstructuur herzien door een interne splitsing. Dit stelde het bedrijf in staat zich te concentreren op zijn kernactiviteiten: het beheren van de crypto-exchange.

De niet-kerntaken, zoals investeringen en vastgoedbeheer, worden overgedragen aan een nieuwe dochteronderneming, mogelijk genaamd Bithumb Investment. Dit verhoogt de kans op succes van de geplande beursgang, omdat de focus volledig ligt op het versterken van de cryptobusiness.

Waarom Nasdaq?

De Amerikaanse markt biedt duidelijke voordelen. De cryptomarkt in de VS is beter ontwikkeld en gereguleerd, en de Nasdaq biedt een prestigieus platform voor tech- en cryptobedrijven. Bovendien is de beursgang van Coinbase op Nasdaq een belangrijk precedent dat laat zien dat succesvolle cryptobeurzen op de Amerikaanse beurs goed kunnen presteren.

Daarnaast heeft de Zuid-Koreaanse markt haar beperkingen. Door de afwachtende houding van de financiële autoriteiten in Zuid-Korea ten opzichte van cryptovaluta en de strenge regelgeving, lijkt een binnenlandse beursgang minder aantrekkelijk. Voor Bithumb biedt de Nasdaq de mogelijkheid om zich internationaal sterker te profileren en toegang te krijgen tot een breder publiek van investeerders.

Wat betekent dit voor investeerders?

Voor investeerders is dit een interessante ontwikkeling. Een Nasdaq-notering zou niet alleen Bithumb meer internationale bekendheid geven, maar ook de algemene acceptatie van cryptobeurzen in de traditionele financiële markten verder stimuleren. Daarnaast kan het leiden tot een positieve herwaardering van de cryptomarkt, vooral in Zuid-Korea, waar regelgeving momenteel een beperkende factor is.

De beursgang zou ook kansen kunnen bieden voor particuliere en institutionele investeerders die direct in Bithumb willen investeren, of indirect via nieuwe financiële producten die mogelijk op de markt komen. Het geeft investeerders een unieke mogelijkheid om in te stappen in een van de leidende cryptobeurzen, met alle kansen en risico’s van dien.

Wat nu?

De mogelijke beursgang van Bithumb op de Nasdaq markeert een nieuwe fase in de evolutie van cryptobeurzen. Het toont aan hoe grote spelers in de crypto-industrie strategisch nadenken over hun toekomstige groei en marktaandeel.

Voor investeerders is dit een kans om Bithumb in de gaten te houden, vooral als het bedrijf stappen blijft zetten om zijn beursgang in de VS te realiseren.

xoxo Sophia!

Lees meer over:
Bithumbcrypto beurs

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....