Belangrijke economische rapporten uit de VS voor de cryptomarkt deze week: banenrapport, PMI

976 totale weergaven
amerikaanse-rapporten-en-cryptomarkt

Een reeks belangrijke Amerikaanse economische rapporten van deze week zouden van invloed kunnen zijn op de cryptomarkten, waardoor het beleggerssentiment kan worden beïnvloed en potentiële prijsverschuivingen kunnen ontstaan.

Belangrijke Amerikaanse rapporten

Deze week zal een reeks belangrijke Amerikaanse economische rapporten een cruciale rol spelen bij het vormgeven van het gedrag van traditionele en DeFi markten. De gegevens zullen inzicht geven in de gezondheid van de economie, waardoor het vertrouwen van beleggers wordt beïnvloed en potentiële verschuivingen in de cryptomarkt worden gestimuleerd.

ISM Manufacturing PMI

De eerste opmerkelijke gebeurtenis is het ISM Manufacturing PMI rapport van september, dat vandaag, 1 oktober, zal verschijnen. Analisten voorspellen een lichte stijging van 47,2 in augustus naar 47,3. Een hogere PMI duidt op een sterkere economie, wat beleggers ertoe zou kunnen aanzetten kapitaal naar traditionele markten te beleggen.

Een zwakkere lezing kan sommigen ertoe aanzetten cryptocurrencies te beschouwen als een bescherming tegen economische onzekerheid. Historisch gezien heeft een verrassende ISM-lezing opmerkelijke marktbewegingen veroorzaakt, waardoor het een essentiële factor is om in de gaten te houden.

ISM Services PMI

Een ander cruciaal rapport dat zal worden vrijgegeven is de ISM Services PMI. De dienstensector vormt een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse economie, waardoor de prestaties ervan een sterke indicator zijn voor de bredere economische omstandigheden. Er wordt een lichte stijging verwacht van 51,5 in augustus naar 51,7 in september.

Mocht het aantal de verwachtingen overtreffen, dan zou dit kunnen duiden op een sterke economische veerkracht, waardoor mogelijk de aantrekkelijkheid van risicovollere activa zoals Bitcoin afneemt. Omgekeerd, als het rapport een daling onthult, zouden beleggers kunnen overstappen op digitale activa, omdat ze deze in onzekere tijden als een veiligere optie beschouwen.

Banenrapport

Het banenrapport, met name de Non-Farm Payrolls en het werkloosheidspercentage, zullen ook nauwlettend worden gevolgd. Voor september voorspellen experts de creatie van 145.000 nieuwe banen, tegen 142.000 in augustus, terwijl het werkloosheidspercentage naar verwachting stabiel zal blijven op 4,2%.

Een sterke arbeidsmarkt vergroot vaak het vertrouwen in traditionele markten, maar als de banengroei tegenvalt, kan dit aanleiding geven tot zorgen over de economische stabiliteit.

Dit kan vervolgens van invloed zijn op het standpunt van de Federal Reserve over toekomstige renteverlagingen. Als de arbeidsgegevens zwak zijn, zou dit de kans op agressievere monetaire versoepeling kunnen vergroten, wat historisch gezien gunstig is voor de cryptomarkt.

Invloed van de Fed

De invloed van de Federal Reserve op de markt zal verder worden benadrukt door een toespraak van Jerome Powell, die maandag is gegeven. Powell heeft het recente besluit van de Fed om de rente met een half procentpunt te verlagen besproken.

Powell heeft in zijn toespraak gepraat over hoe de Fed een ‘neutrale aanpak’ wil hanteren. Echter, hij sluit ‘aanvullende beleidsveranderingen’ niet uit.

Mocht de Fed toch kiezen voor verdere renteverlagingen, dan zou dit kunnen leiden tot een grotere belangstelling voor Bitcoin en andere digitale activa, omdat lagere rentetarieven doorgaans de aantrekkingskracht van de Amerikaanse dollar verzwakken en investeringen in alternatieve activa aanmoedigen.

Toestand van de Amerikaanse economie

Naarmate de week vordert, zullen deze economische rapporten cruciale inzichten verschaffen in de toestand van de Amerikaanse economie en de weg bereiden voor het marktsentiment op zowel traditionele als cryptomarkten. Beleggers moeten voorbereid zijn op potentiële volatiliteit, aangezien onverwachte uitkomsten snelle verschuivingen in de activaprijzen kunnen veroorzaken.

Lees meer over:
banenrapport

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...