Robinhood lanceert crypto transacties aan in Europa

646 totale weergaven
robinhood-app

Robinhood heeft aangekondigd dat Europese klanten de mogelijkheid krijgen om transacties met cryptocurrencies uit te voeren, wat de internationale uitbreiding van de diensten van Robinhood markeert. 

Crypto transacties via Robinhood

Robinhood, één van de grootste particuliere investeringsplatforms, heeft aangekondigd dat ze klanten binnen de Europese Unie in staat zullen stellen om via het platform meer dan 20 digitale activa te storten en op te nemen, waaronder Bitcoin, Ethereum, Solana en USDC.

Deze stap geeft Europese gebruikers van het platform de mogelijkheid om digitale activa ‘zelf te bewaren’, wat betekent dat cryptocurrencies in een eigen wallet bewaard kunnen worden in plaats van op het platform van derden. Toen Robinhood in december vorig jaar haar cryptohandelsdiensten lanceerde in de EU, was het alleen mogelijk om te kopen en verkopen, niet verplaatsen. Hierdoor biedt Robinhood gebruikers de mogelijkheid om in eigen beheer te zijn van hun activa.

Robinhood voegde aan het bericht toe dat Europese klanten voor een beperkte tijd de mogelijkheid krijgen om 1% van de waarde van de tokens die ze op het platform storten terugkrijgen in de vorm van de gelijkwaardige token die je overbrengen.

EU als aantrekkelijke markt voor cryptohandel

Johann Kerbrat, algemeen directeur van de crypto-eenheid van Robinhood, vertelde in een interview aan CNBC hoe de EU potentieel heeft om een aantrekkelijke markt te worden voor digitale activa, dankzij de cryptovriendelijke regelgeving:

“De EU kan volgend jaar een zeer aantrekkelijke markt worden.”

Hierbij wees hij op de nieuwe MiCA (Markets in Crypto Assets) regelgeving van de EU, die duidelijke regelgeving biedt voor alle 27 lidstaten van de unie. Kerbrat zei hierover:

“Zodra MiCA volledig ingevoerd is, zal elk EU-land onder hetzelfde verenigde regime vallen. In termen van de totale bereikbare markt is de EU net zo groot als de VS. Het is absoluut een interessante markt voor ons.”

EU wordt steeds aantrekkelijker ten opzichte van de VS

Robinhood introduceert de nieuwe functies in de EU in een tijd waarin Amerikaanse cryptobedrijven problemen hebben met de toezichthouders in hun eigen land. In de Verenigde Staten heeft de SEC verschillende bedrijven aangeklaagd wegens beweringen dat ze handelen in niet-geregistreerde effecten.

Het gebrek aan duidelijke regelgeving in de VS is hier de voornaamste oorzaak van. Hierdoor is de EU ook een enorm aantrekkelijke plek voor cryptobedrijven om zich te huisvesten. De regulatie is in de EU duidelijk na de invoering van MiCA, waardoor cryptobedrijven beter weten waar ze aan toe zijn.

Kerbret zei hierover:

“We zijn teleurgesteld over de manier waarop de Amerikaanse regulatie plaatsvindt, waar het in feite regulatie door handhaving is. Wij zijn niet zo blij om dat te zien.”

Lees meer over:
Robinhood

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...