Indonesië lanceert eerste NFT postzegel met paradijsvogel

522 totale weergaven

Pos Indonesië heeft de Web3-ruimte betreden met de lancering van zijn eerste Non-fungible tokens (NFT) postzegel, waarmee een belangrijke mijlpaal is bereikt voor de postdienst van het land.

Indonesiës eerste NFT postzegel

Op 27 september 2024 lanceerde Pos Indonesia, de nationale postdienst van het land, haar allereerste NFT postzegel om de 79e verjaardag van de postdienst te herdenken. Op de postzegel, die is gemaakt in samenwerking met het Indonesische Ministerie van Communicatie en Informatie, staat de Cenderawasih vogel afgebeeld, ook bekend als de paradijsvogel, afkomstig uit Papoea.

Deze uitgave maakt Indonesië de derde Zuidoost-Aziatische natie die NFT postzegels omarmt, na Thailand en Maleisië. De limited-edition postzegel, met een prijs van $ 9,90, is beschikbaar als digitaal verzamelobject en in fysieke vorm, waarbij traditie wordt gecombineerd met moderne blockchain-technologie.

Gericht op jongere verzamelaars

De directeur van Pos Indonesia, Faizal Rochmad Djoemadi, benadrukte dat de NFT postzegel is ontworpen om jongere generaties aan te trekken in de wereld van postzegels. “We hopen dat jonge digital natives zullen terugkeren naar het verzamelen van postzegels door middel van NFT’s,” zei Djoemadi. De postzegel kan online worden gekocht via de website van de Indonesische Post, waar verzamelaars een QR-code kunnen scannen om te bestellen.

Traditie en technologie vermengen

Deze lancering sluit aan bij de toenemende belangstelling van Indonesië voor blockchaintechnologie en Web3-adoptie. Het land kondigde onlangs plannen aan om een regelgevende sandbox te creëren voor crypto-activa, wat de groeiende betrokkenheid in de digitale ruimte weerspiegelt.

Pos Indonesia’s NFT postzegel biedt verzamelaars een unieke manier om zich bezig te houden met moderne technologie en tegelijkertijd de kunst van het postzegels verzamelen te behouden.

Door blockchain samen te voegen met traditioneel stempelen, wil Pos Indonesia het verzamelen van postzegels relevant houden in het digitale tijdperk en een innovatieve mix bieden van geschiedenis en technologie.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....