Ripple breidt uit in Dubai, wat doet dit met de XRP koers?

769 totale weergaven
xrp ripple

Ripple heeft een voorlopige goedkeuring voor een financiële licentie in de Verenigde Arabische Emiraten verkregen, in Dubai en daarbuiten. Daarmee kan het Amerikaanse betaalbedrijf zijn diensten uitbreiden. Wat doet dat met de koers van XRP?

Ripple heeft opnieuw succes in Dubai

Ripple heeft een voorlopige goedkeuring gekregen van de Dubai Financial Services Authority (DFSA) om zijn betaaldiensten VAE uit te breiden. Deze ontwikkeling markeert een belangrijk moment voor Ripple, na de oprichting van zijn regionale hoofdkantoor in Dubai in 2020. Het bedrijf wil zijn aanwezigheid in het Midden-Oosten versterken, waar de crypto adoptie ook gestaag toeneemt.

In een persbericht van 1 oktober zegt Ripple dat de voorlopige goedkeuring van de DFSA het mogelijk maakte om grensoverschrijdende betalingsdiensten te leveren, inclusief Ripple Payments Direct (RPD), vanuit het Dubai International Financial Centre (DIFC).

Het bedrijf wil zijn crypto-infrastructuur introduceren bij een breder klantenbestand in de VAE, waarmee het zijn missie voortzet om bedrijven cruciale betalingsoplossingen te bieden, zoals liquiditeit, bewaring en on/off-ramps tussen fiat- en digitale activa.

Met de voorlopige goedkeuring komt Ripple dichter bij de status van de eerste blockchain-gebaseerde betalingsdienstverlener erkend door de DFSA, de onafhankelijke toezichthouder op financiële diensten die worden uitgevoerd in het DIFC.

Groot klantenbestand

Volgens Reece Merrick, Ripple’s Managing Director voor het Midden-Oosten en Afrika, is het bedrijf klaar onderdeel te zijn van Dubai als wereldwijde hub voor crypto en fintech door institutionele adoptie van blockchaintechnologie.

“Meer dan 20% van Ripple’s wereldwijde klantenbestand bevindt zich in de VAE en naarmate we onze activiteiten en diensten blijven uitbreiden, voldoen we aan de groeiende vraag naar efficiëntere en kosteneffectievere grensoverschrijdende betalingsoplossingen,” zegt Merrick.

Ripple rijgt de licenties aaneen. Het bedrijf heeft nu over meer dan 55 licenties wereldwijd. Dit omvat onder meer goedkeuringen van de Monetary Authority of Singapore (MAS), de Centrale Bank van Ierland (CBI), en het New York Department of Financial Services (NYDFS).

XRP koers?

De XRP koers staat ondanks alle tussentijdse schommelingen op vrijwel hetzelfde niveau als begin dit jaar, rond de $0,62. Bepaalde analisten anticiperen op een succesvolle maand oktober voor XRP. Historisch gezien is de bijnaam van oktober niet voor niets “Uptober”.

Recentelijk voorspelt de populaire X-gebruiker JackTheRippler dat oktober “een levensveranderende maand” is voor XRP-houders. Volgens analist kan de asset een nieuwe all-time high bereiken de komende maand. Dan moet wel de SEC geen beroep aantekenen in de zaak tegen Ripple en dat is nog onzeker.

De instantie heeft tot 7 oktober de tijd om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van rechter Torres, die het bedrijf beval een boete van $125 miljoen te betalen wegens schending van bepaalde effectenwetten. De afgelopen weken zijn er steeds meer geruchten dat de SEC deze stap zal zetten. De Amerikaanse advocaat Fred Rispoli bijvoorbeeld, denkt dat de kans op een beroep 60% is.

Andere analisten die een kortetermijnrally voor XRP voorspellen, zijn onder meer EGRAG CRYPTO en Dark Defender. De eerste stelde dat de Average Sentiment Oscillator (ASO) van de token onlangs een bullish kruising maakte met de prijsgrafiek. Historisch gezien zijn dergelijke ontwikkelingen vaak gevolgd door een enorme waardestijging van XRP.

De ASO is een momentum-gebaseerd technisch analyse-instrument dat is ontworpen om het marktsentiment te meten door het gemiddelde percentage van bullish en bearish bewegingen over een bepaalde periode te berekenen.

Voor hun deel denken Dark Defender dat XRP een bull-run zal ingaan zodra het het belangrijke weerstandsniveau van $0,6649 “uitschakelt”. Onthoud dat de prijs van XRP dit niveau een paar dagen geleden overschreed voordat het weer terugzakte naar $0,62.

Lees meer over:
DubaikoersprijsRippleuaeXRP

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...