Gaat de Ethereum koers boven $3.000 in het vierde kwartaal?

626 totale weergaven
Gaat de Ethereum koers boven $3.000 in het vierde kwartaal?

De Ethereum koers is de laatste 24 uur flink gedaald, zelfs tot onder $2500. Deze daling volgt de neerwaartse trend in de cryptomarkt. Toch zijn er signalen dat de Ethereum koers in het vierde kwartaal beter kan presteren. Vooral oktober biedt kansen voor een mogelijke stijging. Historische gegevens en activiteiten van whales wijzen op een mogelijke koersstijging boven $3.000.

Gaat de Ethereum koers stijgen in Q4?

In het verleden heeft de Ethereum koers vaak winst geboekt in het vierde kwartaal. Uit gegevens van Coinglass blijkt dat de gemiddelde koersstijging in deze periode 20,8% is. Als dit patroon zich herhaalt, kan Ethereum de belangrijke grens van $3.000 doorbreken.

Bovendien laten gegevens van Santiment zien dat grote investeerders, die tussen de 100.000 en 1 miljoen ETH bezitten, sinds augustus hun posities hebben uitgebreid. In totaal bezitten deze whales nu 20,8 miljoen ETH. Dit geeft vaak aan dat deze grote spelers vertrouwen hebben in de toekomst van Ethereum, wat een positief teken is voor de markt.

Daarnaast wordt 44,17% van de totale Ether voorraad nu beheerd door grote adressen. Deze concentratie van bezit is vaak een indicatie van een mogelijke marktbeweging in de nabije toekomst.

Waarom stijgt ETH nog niet?

Ondanks deze positieve signalen blijft de Ethereum koers nog steeds 48% onder zijn all-time high (ATH) van $4.891. Ter vergelijking: de Bitcoin koers is minder dan 15% verwijderd van zijn recordhoogte van $73.750.

Een van de redenen waarom Ethereum achterblijft, is de teleurstellende prestatie van de Ethereum exchange-traded funds (ETFs).

Ethereum koers verwachting op korte termijn

Op de korte termijn is de Ethereum koers de afgelopen vier dagen met 8% gedaald van $2.700 tot onder $2.500. Dit is een gevolg van de bredere marktdaling. De weerstand op basis van de 100-daagse EMA zorgt voor een “sell-the-bounce” sentiment, waarbij traders verkopen bij elke kleine stijging.

ethereum koers fibonacci

Als deze neerwaartse trend aanhoudt, kan de Ethereum koers verder dalen tot $2.000, een belangrijk psychologisch niveau. Dit niveau wordt ondersteund door een 61,8% Fibonacci retracement en een stijgende trendlijn die sinds juni 2022 intact is. Een herstel vanaf dit punt kan leiden tot een nieuwe stijging richting $3.000 in de komende maanden.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...