Bitcoin koers: invloed van Chinese Golden Week, Powell en economische factoren in Q4

675 totale weergaven

De cryptomarkt blijft volatiel met economische factoren zoals Powell’s opmerkingen en China’s Golden Week.
Analisten kijken nu naar de historische patronen voor een mogelijke grote Bitcoin-beweging in Q4 2024.

Powell’s invloed op de Bitcoin koers en macro-economische trends

Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, heeft aangegeven dat de centrale bank waarschijnlijk vasthoudt aan renteverlagingen van een kwart procentpunt.
Powell benadrukte dat de economie sterk blijft en dat verdere renteverlagingen afhankelijk zijn van economische data.
Ondanks de positieve economische groei en consumentenuitgaven die vertrouwen in de markt stimuleren, vertoont de cryptomarkt momenteel een neerwaartse trend met een daling van 4,2% in de afgelopen 24 uur, met veel liquidaties tot gevolg.
Historisch gezien hebben lagere rentestanden geleid tot een opwaartse trend in de cryptomarkt, waardoor mogelijke verdere renteverlagingen later dit jaar een positief effect op Bitcoin kunnen hebben.

Analisten voorspellen daarom dat als de macro-economische data zich blijven ontwikkelen, Bitcoin een positieve beweging kan ervaren in het vierde kwartaal van 2024​

China’s Golden Week: rust in de markt en de gevolgen voor crypto

China’s Golden Week, een nationale vakantieperiode, heeft doorgaans invloed op de cryptomarkt.
Tijdens deze week is er sprake van verminderde handelsactiviteit vanuit China, wat doorgaans resulteert in een lager handelsvolume en meer stabiliteit in de markt. Analisten zien in Q4 kansen voor een herstel van de Bitcoin-koers, mede aangedreven door mogelijke stimuleringsmaatregelen van de Chinese overheid en verwachte renteverlagingen in de VS.
Hoewel de Golden Week zelf zorgt voor een tijdelijke terugval in activiteit, kan een toename van stimuleringen bijdragen aan een positief sentiment in de markt in de weken erna.

Analyse van de Bitcoin koers

De afgelopen 24 uur heeft Bitcoin sterke schommelingen laten zien.
De koers ligt momenteel rond de
$61.696, met een hoogtepunt van $64.085 en een dieptepunt van $60.156
Deze bewegingen worden deels veroorzaakt door geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, wat leidde tot een daling van ongeveer $4.000​.
Ondanks deze volatiliteit blijven analisten optimistisch over een mogelijke opwaartse beweging in Q4.
Met de huidige consolidatie rond de $61.700 lijkt de markt klaar voor een grotere prijsbeweging​.

Wat zeggen analisten over de potentiële Bitcoin rally in Q4?

Veel analisten verwachten dat de cryptomarkt in Q4 een grote beweging zal maken.
Historische gegevens laten zien dat er een grote kans is op een Bitcoin-rally in het laatste kwartaal van een halveringsjaar​.
De huidige accumulatiefase waarin Bitcoin zich bevindt, ondersteunt deze mogelijkheid.
Er is echter enige verdeeldheid onder analisten over de vraag of Bitcoin daadwerkelijk in staat is om deze technische weerstanden te doorbreken.
De consensus is dat de markt mogelijk eerst een consolidatieperiode zal doormaken, gevolgd door een opwaartse beweging in de loop van Q4​.

De cryptomarkt  blijft volatiel door een combinatie van macro-economische factoren en technische weerstanden.
Powell’s uitspraken en mogelijke stimuleringsmaatregelen uit China kunnen een aanzienlijke impact hebben op het marktsentiment en de prijs van Bitcoin in Q4.
Hoewel er enkele onzekerheden zijn, blijft de algemene verwachting dat Bitcoin in de laatste maanden van 2024 een positieve beweging kan laten zien, mits het erin slaagt om de weerstandsprijzen te doorbreken.

Lees meer over:
Amerikabitcoin koersChina

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...