Winstgevendheid van Bitcoin miners bereikt recordlaag percentage

535 totale weergaven
bitcoin BTC mining

 

Bitcoin miners hebben het moeilijk, aangezien de winstgevendheid een recordlaagte heeft bereikt als gevolg van de recente Bitcoin halving, de toenemende concurrentie en de stijgende energiekosten. 

Slechte winstgevendheid voor Bitcoin miners

Volgens een recent rapport van Bloomberg hebben Bitcoin mining bedrijven het erg moeilijk, aangezien de winstgevendheid een recordlaagte heeft bereikt in september. Het rapport laat zien hoe de dagelijkse brutowinst van miners in september met 6% is gedaald, wat een derde opeenvolgende maand van dalende inkomsten markeert.

Ondanks dat de Bitcoin prijs een voorzichtige stijging ziet, lijkt de winstgevendheid van miners alleen maar verder te dalen. Tot nu toe lijkt dit nog nauwelijks impact te hebben op Bitcoin of de snelheid van de blockchain, maar het kan wel verschillende miners de das omdoen.

Factoren van de daling in omzet

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen in de daling in omzet voor Bitcoin miners. De belangrijkste factor hiervan is de recente Bitcoin halving, die in april plaatsvond. Dit evenement, dat ongeveer om de vier jaar plaatsvindt, vermindert de beloningen die miners ontvangen met 50%, wat een aanzienlijke impact heeft op de winstgevendheid en het aanbod aan nieuwe Bitcoin.

Analisten schatten dat de recente halving zal resulteren in een jaarlijks omzetverlies van $10 miljard voor miners. Daarnaast speelt de toegenomen concurrentie ook een aanzienlijke rol, aangezien er steeds meer grote spelers zijn die de Bitcoin mining markt betreden. Hierdoor wordt het voor kleine spelers steeds lastiger om winst te maken in de sector.

Meer marktdeelnemers betekent hier dat er een hogere rekenkracht beschikbaar is, waardoor er een kleinere kans is op het verdienen van een beloning, wat de winstgevendheid verminderd. Daarnaast worden de energieprijzen steeds duurder, wat ervoor zorgt dat winstgevendheid nog lastiger is.

Dalende aandelen

Bitcoin mining is een kapitaalintensief proces. Zo zijn aanzienlijke investeringen in de vorm van hardware en energie nodig om transacties te valideren. Deze uitdagingen zijn duidelijk zichtbaar in de aandelenprestaties van grote Amerikaanse beursgenoteerde mining bedrijven, waaronder Marathon Digitale en Riot Platforms, die hun aandelen dit jaar met ruim 30% tot 50% hebben zien dalen.

Uitdagingen voor Bitcoin

Dit in combinatie met het fluctuerende marktsentiment, als gevolg van recente geopolitieke gebeurtenissen, zoals de spanningen in het Midden-Oosten, hebben sommige beleggers ertoe gezet veiligere activa te zoeken, zoals goud. In combinatie met de dalende winstgevendheid lijkt dit extra uitdagingen voor Bitcoin en Bitcoin miners te bieden.

Het huidige marktsentiment en de macro-economische factoren lijken nog voldoende te zijn om de prijs hoog te houden, maar het is maar de vraag in hoeverre dit mogelijk blijft. Het is deze maand wel ‘UPtober’, een maand die historisch gezien bullish is voor de cryptomarkt, maar is dit voldoende?

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp? Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

 

Lees meer over:
bitcoin mining

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...