Ripple reageert op beroep SEC en advocaat maakt tijdlijn bekend

762 totale weergaven
ripple-vs-sec

De Amerikaanse SEC heeft besloten de rechtszaak tegen Ripple nog niet achter zich te laten, waar de CEO van Ripple op heeft gereageerd. Daarnaast heeft een pro-Ripple advocaat de tijdlijn van het beroep bekendgemaakt. 

CEO van Ripple reageert op het beroep

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft in een bericht op X (Twitter) gereageerd op het beroep dat de SEC gisteren heeft ingediend:

Hierin laat hij weten hoe hij het een vreemde keuze vindt van de SEC om de rechtszaak verder te laten gaan. Ook liet hij weten hoe de SEC investeerders hiermee niet beschermd en hoe ze de geloofwaardigheid en de reputatie van de toezichthouder schenden:

“Op de een of andere manier hebben ze de boodschap nog steeds niet begrepen: ze hebben alles verloren wat ertoe doet. Ripple, de crypto-industrie en de rechtsstaat hebben al de overhand gehad.”

Verlies van de SEC

De SEC heeft in principe de rechtszaak verloren nadat rechter Analisa Torres in augustus 2023 had besloten dat XRP een niet-effect is. Hierdoor hebben ze hun jurisdictie verloren op Ripple, maar toch willen ze de rechtszaak voortzetten. De SEC beweert dat de uitspraak een ‘misinterpretatie van de effectenwet’ is.

“Hoewel we zo lang als nodig voor de rechtbank zullen vechten”, vervolgt Garlinghouse, “laten we duidelijk zijn: de status van XRP als niet-effect is vandaag de dag de wet van het land, en dat verandert niet, zelfs niet in het licht van dit misplaatste, en woedende, beroep.”

Geloofwaardigheid van de SEC

De geloofwaardigheid van de SEC lijkt niet veel beter te worden door dit beroep. Garlinghouse liet in zijn bericht ook weten hoe de SEC eerder duidelijk maakte dat ze ‘niet van plan waren de status van XRP als niet-effect aan te vechten’.

Het beroep dat ze ingediend hebben betwist echter wel de status als niet-effect, aangezien de SEC vindt dat rechter Torres de federale effectenwet verkeerd heeft geïnterpreteerd. Dit zal weer een aantal jaren aan het juridische geschil toevoegen.

Tijdlijn voor het beroep van de SEC

Fred Rispolli, een pro-Ripple advocaat, heeft op X (Twitter) de verwachte tijdlijn voor het beroep van de SEC voorspelt:

Als eerste komt er een brief van de SEC over het beroep. Deze wordt door Rispolli verwacht op 24 december dit jaar. Hiervoor verwacht Rispolli dat de SEC een toegestane verlenging van 30 dagen aan gaat vragen, wat de brief begin volgend jaar zal laten komen.

Vervolgens zal Ripple in kruisberoep gaan, waar Rispolli rond dezelfde tijd een brief voor verwacht. Vervolgens zullen de oppositiebrieven begin februari 2025 ingediend worden, wat Ripple waarschijnlijk zal verlengen naar begin maart 2025. Hierop wordt antwoord verwacht tegen eind maart 2025.

Hierna vindt er een grote sprong plaats naar september en oktober 2025, wanneer het pleidooi waarschijnlijk plaats zal vinden. Rispolli verwacht de uitspraak in januari 2026 op zijn vroegst, maar dit kan waarschijnlijker verlengd worden tot maart of april.

Kortom, het is te verwachten dat de rechtszaak tussen Ripple en de SEC nog jaren door zal duren.

Lees meer over:
Ripple vs SEC

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...