BlackRock en Fidelity leiden de Amerikaanse ETF-markt

550 totale weergaven
bitcoin-etfs

BlackRock’s IBIT en Fidelity’s FBTC zijn de best presterende Bitcoin ETF’s van het decennium en overtreffen, ondanks de marktvolatiliteit, de $10 miljard aan activa.

BlackRock en Fidelity bovenop

De IBIT van BlackRock en de FBTC van Fidelity komen naar voren als de best presterende Bitcoin ETF’s van het decennium, die beide de $10 miljard aan Assets Under Management (AUM) overtreffen. Ondanks de recente turbulentie op de cryptomarkt hebben deze twee ETF’s hun status als uitstekende presteerders behouden.

Vooral IBIT heeft een sterke groei en een positieve instroom gekend en bereikte op 2 oktober een handelsvolume van $1 miljard. Het succes komt na goedkeuring door de SEC voor de handel in opties, een mijlpaal die naar verwachting institutionele beleggers zal aantrekken en de liquiditeit zal vergroten.

In de tussentijd heeft FBTC onlangs te maken gehad met uitstromen, wat wijst op potentiële onzekerheid bij beleggers.

Best presterende ETF’s

Bloomberg Senior ETF-analist Eric Balchunas heeft deze ETF’s onlangs benadrukt in een lijst van de best presterende ETF’s die sinds 2020 zijn gelanceerd op X (Twitter):

Van de duizenden nieuwe ETF’s bereikten alleen IBIT en FBTC, beide gelanceerd na de bearmarkt van 2022, de top. Hun snelle groei en hun vermogen om miljarden aan AUM aan te trekken, onderscheiden hen van de meer gevestigde fondsen.

Prestaties van BTC ETF’s

Hoewel FBTC het begin oktober moeilijk had, hebben de gestage prestaties en de positieve instroom van IBIT het tot de opvallende Bitcoin ETF gemaakt. Alleen al op 28 september ontving IBIT meer dan $111 miljoen aan nieuwe investeringen, wat de aantrekkingskracht ervan, ondanks een wankele cryptomarkt, onderstreepte.

Fidelity’s FBTC kende een moeilijke start van de maand, met een uitstroom van $144,67 miljoen, slechts enkele dagen nadat er een hogere instroom werd gerapporteerd dan IBIT. Deze neergang vormt een scherp contrast met het aanhoudende opwaartse traject van IBIT.

Sterke prestaties van IBIT

In de competitieve wereld van ETF’s is het succes van IBIT aanzienlijk, vooral gezien de vrij recente lancering ervan. De goedkeuring door de SEC van de handel in opties heeft haar profiel versterkt, en de ETF wint aan kracht als de favoriete Bitcoin investering voor institutionele beleggers.

Hoewel de recente wijzigingen van BlackRock nieuwe hindernissen op regelgevingsgebied zouden kunnen introduceren, blijft IBIT dominant. Beleggers houden nauwlettend in de gaten of de FBTC van Fidelity zich kan herstellen en de voorsprong van IBIT kan uitdagen, maar voorlopig bepaalt IBIT het tempo op de Bitcoin ETF markt.

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...