Analist: Amerikaanse dollar is de sleutel voor nieuwe bullrun bitcoin

495 totale weergaven
amerika fed

Als we de populaire analist Jason Pizzino mogen geloven is er momenteel één katalysator die een bullrun voor bitcoin kan ontketenen. De meest recente crash van bitcoin kunnen we volgens Pizzino aan de opleving van de Amerikaanse dollar toekennen.

Bitcoin crasht door Amerikaanse dollar

“Bitcoin daalde een paar dagen, maar vond zijn piek op het moment dat de Amerikaanse dollar zijn dieptepunt bereikte. Nu staat het er anders voor en is de dollar uit zijn neerwaartse trend gebroken. Dit lijkt in ieder geval op de korte termijn druk te zetten op bitcoin”, aldus Pizzino.

Kijkende naar de U.S. Dollar Index (DXY) zegt Pizzino dat er mogelijk nog meer ruimte is voor de wereldreservemunt om te stijgen, maar is het wachten op een afwijzing, waarna een gigantische bullmarkt kan beginnen voor digitale assets en mogelijk ook voor de aandelenmarkt.

“Ik denk dat de DXY hier nog een beetje kan stijgen. Nu zijn we de toppen van 101,8 punten aan het testen en ook de 102 is een psychologisch niveau […], waardoor er aan de bovenkant veel weerstand zit”, zo vertelt Pizzino, die dus zit te wachten op een daling van de DXY.

Image

In de bovenstaande grafiek zien we inderdaad dat bitcoin en de Amerikaanse dollar behoorlijk uit elkaar gelopen zijn en dat er sprake lijkt van een negatieve correlatie tussen de twee assets.

Waarom steeg de Amerikaanse dollar?

De Amerikaanse dollar stijgt op dit moment waarschijnlijk, omdat de inkomende economische data sterk is en niet richting een recessie wijst.

Deze week worden we overspoeld met data vanuit de Amerikaanse arbeidsmarkt en die is stuk voor stuk positief geweest voor de economie.

Daardoor neemt de angst op een recessie af en hoeft de Amerikaanse centrale bank minder in te grijpen met renteverlagingen, waardoor de vooruitzichten van de Amerikaanse dollar iets verbeterd zijn.

Dat lijkt op dit moment voor de opwaartse koersbeweging van de Amerikaanse dollar te zorgen en dus voor de neerwaartse druk op de bitcoin koers.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....