PayPal voltooit eerste zakelijke betaling met stablecoin PYUSD: Wat betekent dit?

396 totale weergaven

PayPal heeft onlangs zijn allereerste zakelijke transactie voltooid met behulp van zijn dollar-pegged stablecoin, PYUSD. Dit is een belangrijke mijlpaal in de integratie van digitale activa in traditionele financiën.

PayPal breidt gebruik van PYUSD uit

In een baanbrekende zet gebruikte PayPal zijn inheemse stablecoin, PYUSD, om een zakelijke betaling af te wikkelen met boekhoudgigant Ernst & Young. De transactie werd gefaciliteerd via SAP’s digitale valutaplatform en laat de groeiende rol van stablecoins in bedrijfsfinanciën zien.

Hoewel het bedrag van de betaling niet bekend is gemaakt, onderstreept deze gebeurtenis het potentieel van stablecoins om grensoverschrijdende transacties te vereenvoudigen en te versnellen.

Stablecoins zoals PYUSD bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele betaalmethoden, zoals lagere kosten, kortere verwerkingstijden en meer betrouwbaarheid voor wereldwijde financiële transacties.

Volgens Jose Fernandez da Ponte, blockchain lead bij PayPal, laat deze stap zien hoe geschikt stablecoins zijn voor zakelijke betalingen, met name voor CFO’s die zich richten op efficiëntie bij grensoverschrijdende transacties.

PYUSD wint marktaandeel

Sinds de lancering in augustus 2023 is PYUSD wereldwijd door bedrijven overgenomen. De stablecoin, die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, heeft een huidige market cap van ongeveer $ 716 miljoen. PYUSD blijft aan kracht winnen in de cryptowereld, met exchanges zoals OKX die nu handelsparen tegen de stablecoin aanbieden.

De voltooiing van deze transactie versterkt het potentieel van stablecoins om het traditionele financiële systeem opnieuw vorm te geven, vooral in landen waar valuta volatiel zijn of waar grensoverschrijdende betalingen veel vertraging oplopen.

Toekomst van PYUSD in zakelijke betalingen

Met de succesvolle integratie van PYUSD in een zakelijke omgeving is PayPal gepositioneerd om voorop te lopen in het gebruik van digitale activa voor zakelijke betalingen. De groeiende marktkapitalisatie van de stablecoin en de adoptie door grote bedrijven duiden op een veelbelovende toekomst voor op stablecoin gebaseerde transacties.

Naarmate het landschap van digitale activa zich verder ontwikkelt, kunnen stablecoins zoals PYUSD een centrale rol gaan spelen in het wereldwijde financiële ecosysteem.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....