On-chain indicator signaleert lokale top voor bitcoin

582 totale weergaven
Bitcoin koers stijgt maar on-chain data is minder bullish

 

Als we de analisten van CryptoQuant mogen geloven, dan is het oppassen geblazen voor bitcoin. Zij constateren namelijk op basis van één specifieke on-chain indicator dat bitcoin weleens bij een lokale top aangekomen kan zijn. Moeten we dan echt rekenen op nieuwe koersdalingen?

Lokale top voor bitcoin

Het gaat om de analist Darkfost, die ons wijst op een NVT Golden Cross, een indicator die we gebruiken om de marktwaarde van bitcoin te vergelijken met het transactievolume, die een gigantisch niveau heeft bereikt.

Meestal is dat een negatief signaal voor de bitcoin koers en dat zou dus kunnen betekenen dat we ons moeten voorbereiden op nieuwe koersdalingen.

Bitcoin NVT Golden Cross.

In de bovenstaande grafiek zien we de NVT Golden Cross op 2,9 punten binnenkomen. Dat suggereert dat de marktwaarde van bitcoin momenteel te snel stijgt ten opzichte van het transactievolume van de digitale munt.

Meer specifiek legt Darkfost uit dat een waarde van boven de 2,2 de kans op koersdalingen vergroot. Komen we onder de 1,6 punten? Dan is het tegenovergestelde waar voor bitcoin.

Maar voor nu ziet deze indicator er eventjes bearish uit voor de grootste digitale munt van de markt.

Ook positieve signalen voor bitcin

Naast de negatieve signalen van de NVT Golden Cross, zijn er ook positieve signalen te vinden voor de bitcoin koers. Zo is het aantal bitcoin bij de gecentraliseerde beursplatforms stevig gedaald de afgelopen tijd.

Bitcoin Exchange Outflow.

Hoe minder bitcoin er aanwezig zijn bij de gecentraliseerde beurzen, hoe minder bitcoin er verkocht kunnen worden. Wat dat betreft is dit een goed signaal voor de digitale munt.

Vandaag lijkt bitcoin er in ieder geval weer iets beter voor te staan. De koers is over de afgelopen 24 uur met 0,70% gestegen naar 61.350 dollar.

Wat denk jij? Gaat bitcoin in het vierde kwartaal nog verrassen met nieuwe all-time highs of blijven we de komende maanden nog kwakkelen met de koers?

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

 

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....