DOGE koers nadert MACD crossover, nieuwe crypto rally mogelijk voor Dogecoin?

425 totale weergaven
Dogecoin koers breekt uit- kan DOGE binnenkort verdubbelen?
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Dogecoin bevindt zich ondanks een lastige week nog altijd in het groen ten opzichte van vorige maand. Nu er een aantal positieve signalen zijn terug te vinden op de koers grafiek is de DOGE community ook erg optimistisch geworden over de nabije toekomst van de grootste meme coin van de crypto markt. Is er een nieuwe crypto rally aanstaande voor DOGE?

Dogecoin is over de afgelopen 7 dagen met meer dan 12% gedaald naar een waarde van $ 0,1078. Ondanks deze daling is DOGE nog altijd 13% meer waard dan een maand geleden.

doge
Dogecoin koers grafiek (1 maand) – bron: CoinMarketCap

Nu er positieve signalen zijn terug te vinden op de Dogecoin koers grafiek is de crypto community optimistisch geworden over de toekomst van DOGE, helemaal nu Uptober in de maak is. Wat gaat Dogecoin koers doen?

Dogecoin koers verwachting – MACD crossover wijst op mogelijke uitbraak

Een nieuwe analyse van de Dogecoin koers grafiek heeft onlangs laten zien dat Dogecoin zich in een optimistische fase bevindt. Ondanks dat de nummer 1 meme coin van de wereld het afgelopen week moeilijk heeft gehad lijkt er nu een MACD crossover te ontstaan.

doge
Mogelijke MACD crossover – bron: Ali via X

De laatste twee keer dat er een MACD crossover plaatsvond op de DOGE koers grafiek wist Dogecoin met 90% en 180% te stijgen. Een stijging van 180% zou de DOGE koers naar de $ 0,30 brengen.

Het is echter niet alleen de MACD crossover die tot optimisme heeft geleid. Data laat namelijk zien dat het Dogecoin netwerk over de afgelopen week aanzienlijk is gegroeid.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Dogecoin netwerk activiteit stijgt met meer dan 72%

Het aantal nieuwe DOGE adressen is over de afgelopen week met maar liefst 19.600 gestegen. Een stijging van maar liefst 72% ten opzichte van vorige week.

Dit is een belangrijk teken dat de interesse naar DOGE toeneemt, mogelijk omdat investeerders en traders zich nu voorbereiden op een mogelijke DOGE koersrally.

Toch is op dit moment niet alles positief voor de Dogecoin community. De technische indicatoren van Dogecoin wijzen op dit moment namelijk op een verkoopsignaal.

De huidige koers waarde van DOGE bevindt zich ook onder al zijn belangrijkste EMAs van zowel de korte als lange termijn.

Het is een belangrijk teken dat een bullish breakout alleen mogelijk gaat zijn in het geval van een MACD crossover. Mocht de koers niet in staat zijn om dit te realiseren dan moet er rekening gehouden worden met een daling richting de ondersteuning van $ 0,10.

Nu het nog geen zekerheid is dat Dogecoin in de nabije toekomst daadwerkelijk een rally gaat realiseren kan het een goed idee zijn voor investeerders om hun portfolio te diversifiëren met andere altcoins die meer winst potentieel met zich meebrengen.

Hieronder gaan we daarom ook verder in op een tweetal nieuwe meme coins die zich allebei weten te onderscheiden met een unieke utility. Deze utility lijkt er nu voor te zorgen dat beide opties een mooie koers stijging door kunnen maken bij hun listing.

Pepe Unchained (PEPU) – nieuw Pepe alternatief maakt indruk met eigen Layer 2 oplossing

Met Pepe Unchained is er een nieuw Pepe alternatief op de markt verschenen dat al snel indruk heeft weten te maken. Dit project is er namelijk als een van de eerste meme coins in geslaagd om zijn eigen Layer 2 blockchain te creëren. Deze Layer 2 oplossing is ontworpen om een beter alternatief te ontwikkelen voor de langzamer en duurder wordende Layer 1 blockchain.

Blockchains zoals Ethereum worden helaas steeds langzamer en meme coins zoals Pepe Coin (PEPE) beginnen het hierdoor lastig te krijgen. Pepe Unchained wordt nu dan ook wel de losgebroken versie van Pepe Unchained genoemd die niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain en zijn gebreken. In plaats daarvan biedt het een eigen blockchain aan die volledig in het teken staat van hoge snelheden en lage kosten.

Naast dat Pepe Unchained indruk heeft weten te maken met zijn eigen Layer 2 oplossing is het ook in staat geweest om een succesvol staking systeem op de markt te brengen. Binnen dit staking systeem zijn inmiddels al meer dan 1,2 miljard PEPU tokens vastgezet, een belangrijk teken dat men vertrouwen heeft in de toekomst van dit project. Ondanks het grote aantal vastgezette tokens is er nog altijd een APY te verdienen van 124%.

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels al meer dan $ 17,3 miljoen op weten te halen en behoort daarmee tot een van de beste presales van 2024. PEPU tokens kosten op dit moment nog $ 0,00991 per stuk, maar deze prijs zal binnenkort verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Crypto All-Stars (STARS) – crypto project lanceert unieke MemeVault

Staking wordt een steeds belangrijker onderdeel van de crypto markt, maar toch blijft het nog altijd lastig om soms zelfs onmogelijk om een aantal van de grootste meme coins te staken. Met de introductie van Crypto All-Stars wordt hier nu echter verandering in aangebracht. Crypto All-Stars is er namelijk als eerste crypto project in geslaagd om alle bekende meme coins samen te brengen binnen een staking systeem.

Crypto All-Stars heeft een unieke MemeVault op de markt gebracht. Binnen deze MemeVault zijn gebruikers in staat om meme coins zoals SHIB, PEPE en DOGE te staken. Gebruikers die dit doen zullen beloond worden met de native STARS token. Ook deze token is vast te zetten binnen deze MemeVault. Het project zelf heeft zelfs aangegeven dat er met de STARS token drie keer zo hoge beloningen zijn te verdienen.

stars

Ondanks dat de MemeVault nog niet live staat zijn gebruikers nu al wel in staat om STARS tokens te staken in de staking dashboard van de presale website. Hier is op dit moment zelfs een APY te verdienen van boven de 750%. Inmiddels zijn er ook al bijna 1 miljard STARS tokens vastgezet.

De presale van Crypto All-Stars bleek ook al snel een groot succes. Inmiddels is er al bijna $ 2 miljoen aan vroege investeringen opgehaald. Hiermee komt de presale ook snel in de buurt van zijn volgende doel van $ 2,2 miljoen. STARS tokens kosten op dit moment $ 0,0014828 per stuk en zijn te koop middels ETH, BNB, USDT, PEPE, SHIB, FLOKI, DOGE en creditcard.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
DOGEDogecoin

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...