Grayscale lanceert Aave Trust temidden van DeFi boom

372 totale weergaven

 

Grayscale Investments, ’s werelds grootste beheerder van crypto-activa, heeft een nieuwe Aave Trust gelanceerd, waarmee geaccrediteerde beleggers exposure kunnen krijgen naar AAVE, het governance token van het Aave decentralized finance (DeFi) platform.

Grayscale breidt crypto-aanbod uit met Aave Trust

Grayscale Investments heeft zijn aanbod van cryptobeleggingsproducten uitgebreid met de lancering van de Grayscale Aave Trust, aangekondigd op 3 oktober 2024.

Dit nieuwe fonds biedt geaccrediteerde beleggers een unieke kans om exposure te krijgen naar AAVE, de governance token van het Aave platform, een van de grootste decentralized finance (DeFi) protocollen.

De Aave Trust volgt de structuur van andere single-asset beleggingsproducten van Grayscale, zoals de populaire Bitcoin en Ethereum trusts. Investeerders kunnen nu deelnemen aan de snelgroeiende DeFi-sector zonder de complexiteit van het beheren van wallets of zich rechtstreeks in te laten met gedecentraliseerde platforms.

Een top DeFi-protocol

Aave is een gedecentraliseerd platform dat is ontworpen om transparant lenen en uitlenen mogelijk te maken door middel van self-executing smart contracts, waardoor traditionele tussenpersonen zoals banken overbodig worden.

Het protocol heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt binnen de DeFi ruimte, met bijna $1 2 miljard aan total value locked (TVL) op het platform, waardoor het het populairste leenprotocol in de sector is.

In juli 2024 keurden de tokenhouders van Aave upgrades van de tokenomics van AAVE goed, waardoor een deel van de inkomsten van het platform naar AAVE-stakers ging.

Deze verandering droeg bij aan een stijging van de prijs van AAVE met 110% in het afgelopen jaar, wat het groeiende vertrouwen van investeerders in de levensvatbaarheid van het protocol op de lange termijn weerspiegelt.

Waarom Grayscale voor AAVE koos

Rayhaneh Sharif-Askary, Grayscale’s Head of Product and Research, benadrukte dat Aave’s innovatieve gebruik van blockchaintechnologie en smart contracts de potentie heeft om een revolutie teweeg te brengen in traditionele financiën door tussenpersonen te verwijderen en de afhankelijkheid van menselijk oordeel te verminderen.

De nieuwe Aave Trust is gericht op beleggers die hun portefeuille willen diversifiëren met blootstelling aan de DeFi-markt, een sector die de afgelopen jaren een explosieve groei heeft doorgemaakt.

Alleen geaccrediteerde beleggers

Net als de andere single-asset trusts van Grayscale is de Aave Trust alleen beschikbaar voor geaccrediteerde beleggers. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten individuen voldoen aan bepaalde inkomens- of vermogensvereisten, waaronder het verdienen van meer dan $ 200.000 per jaar of het hebben van een nettowaarde van meer dan $ 1 miljoen, exclusief hun hoofdverblijfplaats.

Aave’s zonnige toekomst in DeFi

Met bijna $ 12 miljard in TVL en een governance token dat het afgelopen jaar een groei van meer dan 100% heeft doorgemaakt, is Aave gepositioneerd om een dominante kracht te blijven in het DeFi landschap.

Grayscale’s Aave Trust biedt een kans voor investeerders om dit potentieel aan te boren, leverage van de groei van het protocol in gedecentraliseerd lenen en uitlenen.

DeFi’s groeiende aantrekkingskracht

Nu decentralized finance de traditionele financiële systemen blijft ontwrichten, weerspiegelt Grayscale’s lancering van de Aave Trust de groeiende institutionele interesse in DeFi protocollen zoals Aave.

De trust biedt geaccrediteerde investeerders een eenvoudige manier om zich bloot te stellen aan de ontluikende DeFi-ruimte en geeft daarmee aan dat er vertrouwen is in de rol van Aave bij het vormgeven van de toekomst van financiën.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp? Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....