XRP ETF’s hebben onzekere toekomst: Verkiezingen en beroep van de SEC beslissen

538 totale weergaven
xrp

De aanvraag van de XRP ETF van Bitwise wordt geconfronteerd met onzekerheid, aangezien het beroep van de SEC en de aankomende Amerikaanse verkiezingen de goedkeuring ervan en de toekomst van crypto ETF’s zouden kunnen bepalen. 

Factoren voor goedkeuring van XRP ETF

Nadat Bitwise deze week een XRP ETF had aangevraagd, geloven sommige experts uit de sector dat de komende Amerikaanse verkiezingen van cruciaal belang zullen zijn bij het bepalen van het lot ervan. Met de groeiende populariteit van crypto ETF’s kunnen politieke veranderingen de tijdlijn van goedkeuring beïnvloeden.

Het recente beroep van de SEC tegen de uitspraak van de rechtszaak tegen Ripple Labs zorgt voor meer onzekerheid, waardoor de goedkeuring van ETF’s met XRP mogelijk wordt vertraagd. De aanvraag van Bitwise, samen met een andere van Canary Capital, duidt op een toenemende belangstelling voor directe crypto ETF’s, maar duidelijkheid over de regelgeving blijft een probleem.

Effect van de Amerikaanse verkiezingen

Neena Mishra van Zacks Investment Research gelooft dat Bitwise zich voorbereidt op een gunstig regelgevingsklimaat als Donald Trump de verkiezingen van 2024 wint. Als Trump wint, kan SEC-voorzitter Gary Gensler, die hard is geweest op het gebied van crypto, worden vervangen door iemand met een gunstigere kijk op crypto.

Aan de andere kant, als vice-president Harris wint en Gensler blijft, kan de ETF te maken krijgen met vertragingen of afwijzingen. De opmerkingen van Mishra weerspiegelen de gevoelens van Matthew Sigel van VanEck, die een presidentschap van Trump als gunstiger beschouwde voor cryptofondsen.

Beroep van de SEC

Het beroep van de SEC bemoeilijkt de inspanningen van Bitwise. Het bureau vecht de uitspraak van rechter Analisa Torres aan, die gedeeltelijk de kant van Ripple koos. Terwijl Ripple een boete van $125 miljoen kreeg voor institutionele verkopen, werden programmatische verkopen niet als effecten beschouwd. Deze aanhoudende juridische strijd zal naar verwachting elke regelgevende beslissing over XRP vertragen.

De SEC heeft 240 dagen de tijd om de ETF-aanvraag van Bitwise goed te keuren of te weigeren zodra deze in het Federal Register is gepubliceerd. Ondertussen verwachten analisten dat de regelgevende status van XRP in beweging zal blijven, wat een verdere impact zal hebben op ETF’s die het token houden.

Kleine kans op goedkeuring

Alex Thorn van Galaxy Digital merkte op dat de kans op succes van de ETF zou dalen tot “bijna nul” als het beroep doorgaat:

De XRP ETF van Bitwise is een van de nieuwste in een golf van directe cryptofondsen, na spot Bitcoin- en Ethereum ETF’s, die eerder dit jaar werden gelanceerd. VanEck en 21Shares dringen ook aan op Solana ETF’s, hoewel er geen futuresmarkt bestaat voor XRP of Solana.

Sommigen zijn van mening dat het standpunt van de SEC ten aanzien van andere spot crypto ETF’s buiten BTC en ETH streng blijft, totdat er een gereguleerde termijnmarkt tot stand is gebracht. De recente stappen van Bitwise en Canary suggereren echter dat het sentiment zou kunnen veranderen, waarbij de goedkeuring van de Ethereum ETF een verschuiving signaleert.

De uitkomst van de XRP ETF van Bitwise zou een belangrijk keerpunt kunnen betekenen voor Amerikaanse cryptofondsen, afhankelijk van de resultaten van de komende verkiezingen en hoe de aantrekkingskracht van de SEC zich ontvouwt.

Lees meer over:
xrp etf

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...