Twee scenario’s die de Cardano koers flink kunnen laten stijgen

590 totale weergaven
Twee scenario's die de Cardano koers flink kunnen laten stijgen

Crypto analist Trend Rider denkt dat de Cardano koers veel verder kan stijgen in deze cyclus. Hij beschrijft twee mogelijke scenario’s voor een prijsstijging, zelfs nu de ADA koers de laatste tijd gedaald is.

Scenario’s voor een stijging van ADA koers

Trend Rider legt uit dat er twee mogelijke paden zijn voor de ADA koers. Het eerste pad, “pad A”, gaat ervan uit dat als de Bitcoin koers boven de $60.000 blijft, Cardano naar $0,60 kan stijgen zonder verdere daling. Dit zou een directe stijging zijn zonder eerst nog een neerwaartse beweging.

Het tweede scenario, “pad B”, is negatiever. Hier zou de koers kunnen dalen tot $0,24, wat een belangrijke steunzone is, voordat het weer gaat stijgen. Volgens Trend Rider zou dit een goed instapmoment zijn voor investeerders die geloven in een herstel op de lange termijn. Dit pad zorgt ervoor dat zwakke investeerders hun posities verkopen, wat ruimte geeft voor een gezonde stijging daarna.

Cardano koers worstelt in een bearish markt

Sinds het begin van het jaar heeft de ADA koers te maken met negatieve marktontwikkelingen. Het is één van de slechtst presterende grote cryptomunten, ondanks een bescheiden stijging van ongeveer 12% dit jaar. Er was hoop dat oktober beter zou zijn na de eerste groene maandelijkse candle in september, maar de bredere negatieve marktsentimenten drukken nog steeds zwaar op ADA.

De on-chain data geven een gemengd beeld van de huidige situatie rond ADA. Volgens IntoTheBlock is er een lichte toename te zien in grote ADA-transacties. Dit wijst erop dat “whales” ADA aan het verzamelen zijn, met maar liefst 17,67 miljard ADA die in de afgelopen 24 uur is verhandeld.

Toch is er een negatief signaal vanuit de “In The Money” metric, die laat zien dat slechts 17,59% van de ADA-bezitters momenteel winst maakt. Meer dan 77% van de investeerders staat op verlies. Als deze investeerders hun munten gaan verkopen om verliezen te beperken, kan dit extra druk op de koers zetten.

Het belangrijkste steunniveau voor ADA is $0,22. Op dit punt hebben meer dan een half miljoen adressen gezamenlijk 5,42 miljard ADA gekocht, wat deze prijs erg belangrijk maakt.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...