Dogecoin koers stijgt hard: Kan DOGE de $0,20 grens breken?

563 totale weergaven
Dogecoin koers stijgt met 1,13% Kan de $0,20 grens breken

De Dogecoin koers steeg de afgelopen 24 uur met meer dan 4%, waardoor de munt boven $0,11 ging. Deze stijging komt doordat DOGE een uitbraak had vanuit een zogenoemd “descending triangle” patroon, wat vaak wijst op een verandering in de markttrend. De vraag is nu: kan deze stijging standhouden en dus zorgen voor een stijging in de DOGE koers ondanks de verkoopdruk veroorzaakt door de spanningen tussen Israël en Iran?

Kan de Dogecoin koers richting $0,20 gaan?

Bekende analist Ali Martinez zag op de wekelijkse grafieken van Dogecoin een “descending triangle” patroon. Dit patroon wijst meestal op een dalende trend, met een schuine lijn naar beneden en een horizontale steunlijn.

Toch brak Dogecoin onlangs door de bovenste lijn van dit patroon, wat een meer positieve vooruitblik geeft. Deze doorbraak kan betekenen dat de DOGE koers klaar is voor een nieuwe stijging.

In eerdere gevallen vertoonde Dogecoin vergelijkbaar gedrag. Na een uitbraak uit een meerjarige “descending triangle” zag de koers een stijging van 200%, gevolgd door een daling van 60%.

Na een forse correctie van 65% brak Dogecoin weer door de bovenste lijn van het patroon. Als deze stijgende lijn zich voortzet, kan de DOGE koers mogelijk verder stijgen en voorbij de $0,20 gaan.

Mogelijke daling van 10,5% voor volgende sprong van DOGE koers

Ondanks de recente stijging is de Dogecoin koers toch gedaald van $0,132 naar $0,10, een verlies van 21%. Deze daling komt deels door de geopolitieke spanningen tussen Israël en Iran, die de verkoopdruk op de markt verder hebben vergroot.

Als deze verkoopdruk aanhoudt, kan de DOGE koers nog eens 10,5% dalen en steun zoeken rond $0,10. Als bulls hier ingrijpen, kan de koers weer boven de $0,13 stijgen, wat zou kunnen wijzen op een herstel.

Aan de andere kant, als de verkoopdruk de steunlijn doorbreekt, zou de Dogecoin koers verder kunnen dalen richting $0,08.

Doge price

Dogecoin bevindt zich op een belangrijk punt. Hoewel de doorbraak uit het “descending triangle” patroon een positief signaal geeft, kunnen externe factoren zoals geopolitieke spanningen de koers beïnvloeden.

Lees meer over:
doge koersdogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...