Analist ziet bitcoin koers naar $68.000 stijgen, maar blijft bearish

674 totale weergaven
Nederlandse analist verwacht grote stijging Bitcoin koers tijdens "Uptober"

De pseudonieme analist Credible Crypto verwacht op de korte termijn een stijging van de bitcoin koers naar 68.000 dollar. Ondanks die stijging blijft de analist bearish en waarschuwt hij dat de door hem voorspelde opleving weleens van korte duur kan zijn.

Bitcoin koers stijging aanstaande?

“Zoals ik zei denk ik dat een korte opluchtings-rally ideaal zou zijn. Voor de komende dagen zijn er op de lagere tijdsframes een paar scenario’s van prijsactie die ik voor me zie. In het grote plaatje is er echter niets veranderd aan mijn geloof dat we te maken hebben met een grotere neerwaartse correctie”, aldus Credible Crypto.

Image

Op basis van de bovenstaande grafiek van de analist, lijkt hij een koers van 68.000 dollar te voorspellen, om vervolgens een nieuwe low te maken onder de 48.000 dollar. Dat zou een hele ongezellige situatie opleveren op de markt.

Na het aantikken van die lows verwacht Credible Crypto dat bitcoin kan doorpakken naar nieuwe all-time highs. Wat dat betreft is hij op de lange-lange termijn dus wel bullish over bitcoin.

Grappig feit is dat hij eerder nog een bitcoin koers van 100.000 dollar voorspelde voor 2024. Dat lijkt er nu niet meer van te komen in de grafieken van de analist. Die koers gaan we dan mogelijk pas in 2025 zien.

Ethereum koers ziet er goed uit

Op de korte termijn verwacht hij een stijging voor bitcoin en ook Ethereum ziet er volgens hem goed uit en lijkt klaar voor een opleving. Credible Crypto baseert zich voor die conclusie op de orderboeken van Ethereum, waarin hij ziet dat spot-investeerders momenteel flinke hoeveelheden kooporders plaatsen.

Dat voorkomt voorlopig het dalen van de Ethereum koers. “De diepte van spotorders voor Ethereum is met name sappig”, aldus Credible Crypto. Dat zorgt volgens hem voor een toename van de kans op stijgingen over de gehele linie van de markt.

Image

Vandaag lijkt hij in ieder geval gelijk te krijgen, want bitcoin komt binnen met een stijging van 2,68% die de koers op 63.654 dollar brengt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....