BTC bereikt weerstandsniveau $ 64.000: wat drijft de prijsstijging?

739 totale weergaven

De Bitcoin-prijs heeft vandaag een belangrijk weerstandsniveau rond $ 64.000 bereikt, mede gestimuleerd door politieke ontwikkelingen en economische data uit de VS. Ontdek de belangrijkste drijfveren achter deze recente koersstijging en de impact op de bredere cryptomarkt.

Bitcoin koers nadert $ 64K: belangrijke weerstand bereikt

Bitcoin is recentelijk met 2.6% gestegen en komt in de buurt van een cruciale grens van $ 64.000. Dit prijsniveau fungeert als een belangrijk weerstandsniveau dat de prijsstijging tijdelijk kan afremmen. Eerder op maandag werd de koers kortstondig afgewezen rond dit bedrag, wat aangeeft dat beleggers voorzichtig zijn bij het nemen van beslissingen.

Mocht Bitcoin erin slagen om deze grens te doorbreken, dan is de kans groot dat de prijs verder stijgt naar het bereik van $ 66.000 tot $ 68.000. Echter, als de weerstand niet wordt overwonnen, kan BTC mogelijk een tijdelijke correctie ondergaan voordat er nieuwe steunlijnen ontstaan.

De Bitcoin koers steeg flink maar bereikte een cruciale weerstand net onder de 64.000. Bron: CoinGecko

Politieke ontwikkelingen: Trump’s invloed op de cryptomarkt

De recente koersstijging van BTC wordt ook beïnvloed door politieke verschuivingen in de VS. Op het voorspellingsplatform Polymarket hebben beleggers nu meer vertrouwen in een verkiezingsoverwinning van Donald Trump dan van Kamala Harris in 2024. Momenteel heeft Trump een voorsprong van 51-48%, wat positief wordt gezien door de cryptomarkt vanwege zijn pro-crypto standpunten.

Trump heeft tijdens zijn campagne laten zien dat hij voorstander is van cryptogebruik en heeft beloofd om crypto-vriendelijke regelgeving in te voeren als hij wordt verkozen. Dit in tegenstelling tot Kamala Harris, die tot nu toe geen duidelijk standpunt heeft ingenomen over crypto en waarschijnlijk het huidige regulatoire beleid van de Biden-administratie zou voortzetten.

Deze politieke vooruitzichten versterken het marktsentiment en dragen bij aan de vraag naar BTC.

Marktsentiment en vooruitzichten voor de komende dagen

Het marktsentiment is positief, mede dankzij gunstige economische signalen uit de VS. Het recente banenrapport zorgde voor beter dan verwachte cijfers, wat de vraag naar risicovollere activa zoals Bitcoin stimuleerde. Dit schept een gunstige omgeving voor crypto-investeerders, met toenemende vraag naar BTC en andere cryptocurrencies.

Hoewel Bitcoin momenteel weerstand ondervindt rond $ 64.000, blijft de markt volatiel en gevoelig voor nieuwe ontwikkelingen, zowel op politiek als economisch vlak. Als de weerstand wordt doorbroken, kunnen verdere prijsstijgingen in de komende dagen worden verwacht.

Aan de andere kant, als het BTC niet lukt om boven dit niveau uit te stijgen, zouden investeerders zich kunnen voorbereiden op een mogelijke prijsdaling en een hertest van de steunlijnen.

Blijft BTC stijgen of is een correctie op komst?

Bitcoin’s huidige schommeling rond het $ 64.000-niveau laat zien hoe gevoelig de markt is voor zowel politieke als economische ontwikkelingen. De positieve verwachtingen rondom de Amerikaanse economie en de mogelijke invloed van een pro-crypto presidentiële kandidaat hebben de cryptomarkt op scherp gezet.

De komende dagen zullen belangrijk zijn om te zien of BTC de weerstand van $ 64.000 kan doorbreken en daarmee ruimte maakt voor verdere groei, of dat een tijdelijke prijsdaling in zicht is.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

Lees meer over:

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...