“Als Trump wint, gaat de bitcoin koers stijgen”, verwacht deze New Yorkse vermogensbeheerder

694 totale weergaven
trump

De bitcoin koers gaat nog flink stijgen in het vierde kwartaal zodra Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen winst. Dat verwacht Greg Cipolaro, hoofd onderzoek van New York Digital Investment Group (NYDIG).

Hogere bitcoin koers bij winst Trump

Bitcoin is nog steeds de best presterende asset van dit jaar. Tot nu heeft BTC bijna een rendement behaald van 50 procent, zo blijkt uit een nieuwe rapportage van NYDIG. Het team van Cipolaro heeft een aantal cijfers over bitcoin op een rij gezet. BTC presteert onder meer beter dan goud en de aandelenindex de S&P 500.

nydig bitcoin

 

Opvallend is dat de koers in september een plus liet zien van bijna 10 procent, normaal een maand die negatieve rendementen laat zien. Positieve factoren zijn bedrijven die bitcoins op hun balans blijven zetten. Denk aan MicroStrategy, bitcoin miner Marathon Digital en recentelijk weer het Japanse Metaplanet.

Cipolaro concludeert ook dat bitcoin “aanzienlijke diversificatievoordelen biedt voor multi-asset portefeuilles”. De correlatie met aandelen is in kwartaal drie dan wel toegenomen, ligt die correlatie nog steeds relatief laag.

Hij verwacht dat de aankomende Amerikaanse verkiezingen op 5 november een grote rol gaan spelen in de marktprestaties voor Q4. Zodra Trump wint, dan zal de koers flink gaan stijgen.

“Als Trump wint betekent dat grotere winsten voor deze activaklasse gezien zijn volledige steun voor de industrie,” zo schrijft hij. “Hoewel investeerders misschien gefrustreerd zijn door de zijwaartse handel van de afgelopen 6 maanden, wees gerust, in vergelijking met de vorige cycli, staat Bitcoin precies waar het in de vorige twee cycli op dit moment stond.”

In dit artikel gaan we nog dieper in op de vraag: wat gebeurt er op de bitcoinmarkt als Trump of Kamala Harris wint? Trump heeft herhaaldelijk expliciet laten weten dat hij bitcoin een volwassen serieuze asset vindt. Een van de vragen die boven de markt hangen: gaat Amerika bij een presidentschap van Trump zijn bitcoin stack houden of zelfs uitbreiden?

Volgens andere analisten maakt het niet zoveel wie er wint. Ook bij winst van Harris gaat de bitcoin koers behoorlijk presteren.

Aanstaande woensdag is er nog een interessante webinar georganiseerd door NYDIG, zie hun bericht op X hierover.

Wie is NYDIG?

New York Digital Investment Group (NYDIG) is een financiële dienstverlener uit New York dat zich primair richt op de bitcoin – en crypto-industrie. Het is hun doel om BTC toegankelijker te maken voor het grote (zakelijke) publiek. Ze richten zich daarbij met name op institutionele beleggers en traditionele financiële instellingen. De diensten die ze aanbieden zijn investeringsproducten, custodial diensten en consultancy.

Institutionele beleggers zijn onder meer pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en vermogensbeheerders. Het zijn partijen die NYDIG gebruiken om in bitcoin investeren, maar ze zorgen er ook voor dat de BTC netjes en veilig bewaard is. Ze zorgen er ook voor dat alles via de toezichtregels verloopt zonder verrassingen.

Ook zijn er betrokken bij de structurering van producten die bekend zijn op de bitcoinmarkt. Denk daarbij aan het structureren van Bitcoin-ETF’s (exchange-traded funds) en andere gestructureerde producten. Een goede intro in het bedrijf biedt dit (iets oudere) interview van Michael Saylor met CEO Ross Stevens van NYDIG. Het geeft een mooi inzicht hoe Stevens aankijkt tegen (het potentieel van) BTC.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersNYDIG

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...