NFT boom: $ 85,9 miljoen aan verkopen duidt op herstel van de markt

541 totale weergaven

 

De NFT verkoop is gestegen naar het hoogste wekelijkse volume sinds augustus, wat de hernieuwde interesse in digitale kunst en verzamelobjecten weerspiegelt. Deze opleving benadrukt de groeiende betrokkenheid binnen de NFT ruimte, wat suggereert dat de markt voor digitale activa weer aan kracht wint.

NFT markt ziet wekelijks 10% groei

Na een aantal weken van vertragende verkopen, heeft de NFT markt duidelijke tekenen van opleving laten zien.

Volgens gegevens van CryptoSlam! stegen de wekelijkse NFT verkoopvolumes tot $85,9 miljoen in de week die eindigde op 6 oktober, wat een significante stijging van 10,1% betekent ten opzichte van de voorgaande week. Dit is het hoogste verkoopvolume sinds eind augustus, toen de markt een verkoop van meer dan $ 93 miljoen zag.

Terwijl de bredere markt worstelt om weer op gang te komen, geeft deze piek aan dat de interesse in NFT’s, vooral in de kunst- en verzamelsector, nog lang niet dood is. De NFT markt lijkt zich te herpakken na een paar uitdagende maanden.

Ethereum leidt, Mythos Chain ziet explosieve stijging

Ethereum bleef de NFT markt leiden met een wekelijkse omzet van $ 27,75 miljoen. De beste prestatie deze week was echter de Mythos Chain, die een enorme omzetstijging van 6.000% liet zien en meer dan $ 15 miljoen binnenhaalde.

Deze stijging werd veroorzaakt door hernieuwde interesse in Mythos-gebaseerde gaming NFT’s, waardoor de keten naar de tweede plaats steeg achter Ethereum in wekelijkse verkoopvolumes.

Andere top blockchains zoals Bitcoin en Solana zagen hun handelsvolumes dalen, waarbij Bitcoin met 40% daalde ten opzichte van de voorgaande week en Solana een kleinere daling van 10% liet zien.

Ondanks deze verliezen noteerden beide netwerken nog steeds meer dan $11 miljoen aan verkopen, wat hun voortdurende relevantie in het NFT ecosysteem benadrukt.

Interesse van kopers en transacties stijgen

Het aantal actieve kopers steeg ook dramatisch, met CryptoSlam! gegevens die een stijging van 22% in het aantal wekelijkse kopers lieten zien, met een totaal van meer dan 839.000.

Deze toename in kopersactiviteit ging gepaard met een stijging van 71% in NFT transacties, waarmee voor het eerst in maanden de grens van twee miljoen werd overschreden. Deze cijfers duiden op een breder herstel van de interesse en betrokkenheid van NFT verzamelaars en beleggers.

Hoewel het totale marktvolume niet meer is wat het ooit was tijdens de NFT explosie in 2021, weerspiegelt deze groei in kopersactiviteit een hernieuwd geloof in de waarde van digitale activa, nu verzamelaars op zoek gaan naar deals in een minder speculatieve, meer gevestigde marktomgeving.

NFT markt nog steeds ver verwijderd van eerdere pieken

Hoewel de prestaties van deze week veelbelovend zijn, heeft de NFT markt nog een lange weg te gaan voordat de hoogten van 2021 zijn bereikt. Op het hoogtepunt in augustus 2021 bereikte het wekelijkse NFT verkoopvolume meer dan $ 2,2 miljard. Ter vergelijking, de huidige cijfers zijn bescheiden, hoewel ze nog steeds een sterke vertoning zijn gezien de algemene neergang van de cryptomarkt.

September verkoopcijfers noteerden $ 303 miljoen in NFT verkopen, een daling ten opzichte van $ 373 miljoen in augustus. Tot nu toe blijft maart 2024 de sterkste maand van het jaar, met $ 1,6 miljard aan totale NFT verkopen.

Nu de markt zich een weg baant door een fluctuerende vraag, valt nog te bezien of dit recente momentum zichzelf in de komende maanden kan vasthouden. Toch biedt de toename in kopersparticipatie en transactievolume hoop op verder herstel.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....