Rechtszaak over Silk Road Bitcoin van $4,38 miljard afgewezen

596 totale weergaven
|

 

De Amerikaanse overheid heeft groen licht gekregen om 69.370 Bitcoin, ter waarde van $4,38 miljard, afkomstig van de dark web-marktplaats Silk Road, te behouden en mogelijk te verkopen.
Het Hooggerechtshof heeft een zaak van Battle Born Investments afgewezen, waardoor de eigendomsclaim op de Bitcoin is verworpen.

Hooggerechtshof weigert Silk Road Bitcoin zaak

Opnieuw heeft de Amerikaanse rechterlijke macht zich uitgesproken over de in beslag genomen Bitcoin van de Silk Road.
Battle Born Investments, een bedrijf dat beweerde de rechten op de Bitcoin te hebben verkregen via een faillissementsclaim, kreeg eerder geen gelijk bij lagere rechtbanken in 2022 en 2023.
Het Hooggerechtshof, dat jaarlijks slechts 100 tot 150 van de meer dan 7.000 ingediende zaken behandelt, besloot de zaak niet in behandeling te nemen.
Dit betekent dat de Amerikaanse overheid haar controle over de geconfisqueerde 69.370 BTC behoudt.

Silk Road en Ross Ulbricht

Silk Road, opgericht in 2011 door Ross Ulbricht, was een online marktplaats op het dark web dat vooral bekend stond om de handel in illegale goederen, zoals drugs.
Ulbricht zit momenteel een levenslange gevangenisstraf uit zonder de mogelijkheid tot vervroegde vrijlating, nadat hij werd veroordeeld voor onder meer het witwassen van geld en het distribueren van verdovende middelen.
Interessant is dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft beloofd Ulbricht gratie te verlenen als hij de komende verkiezingen wint.

Mogelijke verkoop van de Silk Road Bitcoin

Nu de weg vrij is voor de Amerikaanse overheid om de in beslag genomen Bitcoin te verkopen, kunnen we mogelijk grote schommelingen in de cryptomarkt verwachten.
Vorig jaar verplaatste de overheid al $2 miljard aan Silk Road-gerelateerde Bitcoin naar een opslag onder beheer van Coinbase Prime.
De verkoop van grote hoeveelheden Bitcoin, zoals eerder werd gezien bij een vergelijkbare verkoop door de Duitse overheid, kan aanzienlijke volatiliteit veroorzaken op de markt.
Ondanks het gebrek aan officiële verklaringen over wat er met de Bitcoin zal gebeuren, heeft Donald Trump gesuggereerd dat hij een “strategische Bitcoinvoorraad” zou willen opbouwen als hij de verkiezingen wint in november.
Aan de andere kant heeft Kamala Harris, Democratisch kandidaat, nog geen standpunt ingenomen over het beheren van geconfisqueerde cryptomunten.

De beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om de zaak van Battle Born Investments te weigeren, is een belangrijke stap in het eigendomsgeschil over de enorme Bitcoin-reserve afkomstig van Silk Road.
De afwijzing versterkt de positie van de Amerikaanse overheid om deze Bitcoin te behouden en mogelijk te verkopen, met alle gevolgen voor de markt van dien.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
Silk RoadVS

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...