Solana koersanalyse: stabiele opmars of nieuwe daling?

507 totale weergaven

Solana (SOL) lijkt na een recente koersdaling op weg naar herstel. Kan de munt binnenkort de $150 doorbreken?
We analyseren de huidige prijsbewegingen en het marktsentiment om te bepalen of de opwaartse trend doorzet.

Solana koersanalyse: een recent overzicht

Solana (SOL) heeft de afgelopen week een daling van 8,1% meegemaakt, waarbij de koers vorige week zelfs onder de $135 zakte. In de afgelopen 24 uur is de koers met 1,9% gedaald en staat momenteel rond de $143,96. Ondanks deze dalingen, lijkt SOL de afgelopen dagen licht op te krabbelen met een weerstand rond boven de $140, wat hoop biedt voor een uiteindelijk herstel boven de $150.

De SOL koers lijkt niet door de weerstand van $150 heen te komen. Bron: Coingecko

 

Op de lange termijn blijft Solana goed presteren met een stijging van 10.7% over de afgelopen maand en meer dan 500% sinds oktober 2023. De vraag blijft echter of de huidige opleving aan kan houden en de munt weer op weg kan helpen naar een stabielere opwaartse trend.

De SOL koers over verschillende periodes in het verleden. Bron: Coingecko

Wat zijn de verwachtingen voor Solana in oktober?

Volgens analisten van CoinCodex is de verwachting dat Solana deze week de grens van $150 zal herwinnen. Echter, de voorspellingen wijzen erop dat SOL pas later in de maand de $160 zal doorbreken. Tegen het einde van oktober wordt zelfs een piek van $170 verwacht, wat een stijging van ongeveer 16% ten opzichte van de huidige koers zou betekenen.

Belangrijk is dat SOL deze voorspellingen alleen waar kan maken als het huidige steunpunt rond de $140 blijft houden. Mocht dit niet lukken, dan kan een verdere koersdaling volgen. Het marktsentiment rondom Solana blijft op dit moment neutraal, wat aangeeft dat investeerders voorzichtig zijn, maar nog steeds potentieel zien in een herstel.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts.
Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

Lees meer over:
sol koerssolana

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...