Steeds minder Bitcoin holders willen verkopen: BTC bullish op lange termijn?

859 totale weergaven
|

Uit recente gegevens blijkt dat slechts 10% van de Bitcoin-houders bereid is te verkopen, wat wijst op een groeiend vertrouwen in de waarde ervan op de lange termijn.

Steeds meer holders bullish over BTC op lange termijn

Bitcoin wordt steeds schaarser omdat minder holders bereid zijn hun tokens te verkopen. Uit gegevens van Bitget blijkt dat slechts 10% van de houders openstaat voor verkoop, een scherpe daling vergeleken met de 26% in 2021 en 64% in 2013. Dit duidt op een groeiend geloof in de langetermijnwaarde van Bitcoin als activum.

Zowel de holders op de lange als de korte termijn houden stand, ondanks de prijsvolatiliteit van de munt. Zelfs met de ups en downs in het verleden is het aantal bereidwillige verkopers in de loop der jaren aanzienlijk afgenomen. De trend suggereert dat steeds meer investeerders Bitcoin zien als een waardeopslag, in plaats van als een speculatief activum.

Groeiend vertrouwen in Bitcoin

Dit jaar heeft Bitcoin grote winsten geboekt vergeleken met eerdere dieptepunten, wat aantoont dat het vertrouwen groeit. Hoewel prijscorrecties altijd onderdeel zijn geweest van de cyclus van Bitcoin, laat de daling van het aantal verkopers zien dat velen zich nu richten op groei op de lange termijn.

Institutionele beleggers zijn een sleutelfactor in deze trend. Na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de VS investeren instellingen als BlackRock en Grayscale veel en beheren ze miljarden aan BTC-activa. Hun groeiende betrokkenheid kan het vertrouwen van individuele houders vergroten.

Bovendien ondersteunt het gedrag bij de handel in opties het idee dat beleggers hun positie stevig vasthouden.

Onbereidheid om te verkopen

De CEO van Blockstream, Adam Back, merkte een gebrek aan call- en put-opties op de lange termijn op, omdat de meeste handelaren niet bereid zijn hun posities te verkopen:

Dit duidt ook op bullish vooruitzichten onder professionele handelaren. Over het geheel genomen neemt de schaarste van Bitcoin toe naarmate zowel individuele als institutionele beleggers volhouden en het potentieel ervan voor waarde op de lange termijn zien.

Nu de institutionele belangstelling toeneemt en het aanbod beperkt is, zou de vraag kunnen blijven groeien, wat zou leiden tot een verdere afname van het aantal bereidwillige verkopers. Uiteindelijk maakt dit de cirkel rond en helpt het Bitcoin verdere prijsstijgingen door te maken.

Lees meer over:
Bitcoin holders

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...