Bitcoiners staken $1,4 miljard aan BTC in Babylon

771 totale weergaven
|

Bitcoin staking protocol Babylon is erin geslaagd om 23.000 BTC naar binnen te halen op dinsdag tijdens de tweede staking-ronde. Dat is een veel groter bedrag dan de eerste golf en het was ook nog eens een veel betere ervaring voor gebruikers, omdat de fees niet explodeerden deze keer.

$1,4 miljard aan bitcoin

Met 23.000 bitcoin, goed voor een waarde van ongeveer 1,4 miljard dollar, trekt Babylon serieuze bedragen aan. Babylon mede-oprichter en Stanford University professor David Tse, die hielp met de lancering van de staking-startup een paar weken geleden, vertelde Decrypt dat de tweede ronde “best aardig” ging.

Maar wat is Babylon eigenlijk? Het platform van Babylon stelt gebruikers in staat om hun bitcoin te staken om de beveiliging van Proof-of-Stake (PoS) blockchains te versterken, zonder dat hiervoor een derde partij of gewrapte tokens nodig zijn.

Het platform benut de inactieve bitcoin die gebruikers vasthouden en niet actief gebruiken, om de beveiliging van PoS-netwerken te verbeteren. Door hun bitcoin te staken ontvangen gebruikers rendement, terwijl het protocol ook voorziet in een mechanisme waarbij het staken wordt gestraft als er sprake is van malafide activiteiten.

Als een gebruiker (of validator aan wie ze delegeren) oneerlijk handelt, bijvoorbeeld door dubbel te tekenen, kan een deel van hun staked bitcoin worden verbrand. Babylon maakt gebruikt van cryptografische technologie, zoals extractable one-time signatures (EOTS), om ervoor te zorgen dat private keys worden onthuld wanneer misbruik plaatsvindt.

Dit moet de veiligheid en integriteit van het netwerk waarborgen. Deze aanpak is modulair en kan worden toegepast op verschillende PoS-blockchains, wat het platform veelzijdig en bruikbaar maakt voor verschillende toepassingen.

Niet de laatste kans

Het moge duidelijk zijn dat Babylon populair is en dat er veel mensen zijn die muziek zien in het platform. “De eerste ronde was erg klein, voornamelijk om veiligheidsredenen. We wilden ervoor zorgen dat ons protocol veilig was en hadden een bountyprogramma om mensen uit te dagen het systeem aan te vallen”, aldus Tse.

Voor de tweede ronde mochten mensen tot een maximum van 500 bitcoin staken. Babylon kondigde aan dat het eind mei een financieringsronde van 70 miljoen dollar had voltooid, die werd geleid door Paradigm, met deelname van Galaxy en Polychain Capital. Deze financieringsronde volgde op een Series A ronde van 18 miljoen dollar aan het einde van vorig jaar.

Hoewel het project zich nog in een vroeg stadium bevindt, zal Babylon uiteindelijk zijn eigen proof-of-stake netwerk opzetten, genaamd Babylon Chain, zo vertelde Tse. Dat netwerk zal fungeren als een primaire “coördinatielaag”, waardoor anderen toegang krijgen tot de vastgezette bitcoin om de beveiliging van andere blockchains te ondersteunen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....