Bitcoin whale verliest $46 miljoen op papier, maar zet in op meer aankopen

498 totale weergaven
bitcoin btc whale |

Een grote Bitcoin whale heeft 750 extra BTC gekocht, ondanks dat hij 46 miljoen dollar op papier op verlies staat. Volgens on-chain gegevens bezit deze gigantische whale nu in totaal 10.158 BTC.

Bitcoin whale blijft bijkopen

De recente activiteit van de whale komt na een periode van zes maanden inactiviteit. De whale’s activiteit begon gisteren toen deze 250 BTC (ter waarde van $15,5 miljoen) van Binance heeft opgenomen.

Deze opname markeerde het einde van hun zes maanden lange inactiviteit en is waarschijnlijk een teken van een nieuwe beweging. De aankoop van nog eens 750 BTC vandaag laat verder zien dat de whale geïnteresseerd blijft in het accumuleren van Bitcoin.

Lookonchain meldt dat de whale maar liefst 10.158 BTC heeft verzameld tegen een gemiddelde prijs van $67.026 tussen 14 maart en 13 april. Gezien de huidige Bitcoin koers betekent dit dat de whale ongerealiseerde verliezen van meer dan $46 miljoen heeft op hun investering.

Ondanks deze papieren verliezen heeft de whale besloten hun positie te vergroten, wat duidt op een sterke overtuiging in de “buy the dip”-strategie. Ook uit ander onderzoek blijkt dat langetermijnhouders steeds minder geneigd zijn om hun BTC te verkopen.

Bitcoin koers worstelt om boven de $62.000 te blijven

De aankoop van de whale komt te midden van Bitcoin’s recente strijd om stand te houden. Bitcoin is gezakt naar het niveau van $62.000 nadat het langzaam herstelde en boven het niveau van $64.000 kwam.

In de afgelopen 24 uur daalde BTC tot $61.800 voordat het weer steeg naar de huidige prijs van $62.300. Bitcoin’s prijsschommelingen gaan gepaard met de over het algemeen bearish marktomstandigheden, behalve in de meme-coinmarkt.

De huidige marktsituatie lijkt de meme-coinmarkt te bevoordelen, aangezien veel van deze meme-munten de afgelopen week met drie cijfers zijn gestegen. De top-altcoins vertoonden echter geen positieve momentum, met alleen BNB dat in de laatste 24 uur met 3,5% is gestegen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCwhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...