Ethereum whales blijven verkopen: ACT al zes maanden negatief

451 totale weergaven
ether ethereum |

Uit on-chain gegevens blijkt dat Ethereum whales al zes maanden gestaag verkopen, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over het vertrouwen op de lange termijn in het activum.

Whales verkopen hun Ethereum bezit

Uit de on-chain gegevens van Ethereum blijkt dat whales de afgelopen zes maanden voortdurend hun bezittingen hebben verkocht, een patroon dat zou kunnen wijzen op problemen voor de token. Ondanks enige kortstondige stabiliteit duidt deze aanhoudende verkoopdruk erop dat grote investeerders hun vertrouwen hebben verloren, waardoor ETH onder druk blijft staan.

Negatieve Accumulation Trend Score

De Accumulation Trend Score (ACT), een belangrijke indicator, laat zien dat Ethereum holders niet accumuleren. Deze maatstaf, die rekening houdt met veranderingen in portefeuillesaldi en de omvang van de entiteiten, schommelt momenteel rond de nul. Dit duidt op een wijdverbreide verspreiding over het netwerk. Een hoge score, dichter bij één, zou duiden op een sterke koopactiviteit, maar het afgelopen jaar stond Ethereum overwegend rood op deze indicator.

De Accumulation Trend Score wordt ook uitgesplitst naar de omvang van de beleggingen van de beleggers, variërend van kleinere holders tot grootschalige entiteiten zoals ‘sharks’, ‘whales’ en ‘megawhales’. Deze groepen worden gedefinieerd aan de hand van hun ETH-saldo, en de gegevens geven aan dat alle cohorten sinds het begin van het jaar ETH hebben afgestoten. Vooral de grootste entiteiten, de megawhales, zijn invloedrijk, en hun aanhoudende verkoop zou het marktsentiment nog verder kunnen verzwakken.

Trend na recordhoogte van BTC

Deze trend begon direct na de laatste recordhoogte van Bitcoin. Gedurende die periode schakelden ETH holders snel over van accumulatie naar distributie, en ondanks enige afkoeling bleef de druk bestaan. Als gevolg hiervan heeft Ethereum moeite gehad om een ​​gestage opwaartse trend vast te houden, en totdat deze grote investeerders weer beginnen te accumuleren, lijkt een aanzienlijk prijsherstel onwaarschijnlijk.

Kortom Ethereum whales en andere grote holders bevinden zich nog steeds in de distributiemodus, waardoor het voor ETH moeilijk wordt om een ​​opwaarts momentum te verkrijgen. Zolang deze belangrijke marktspelers hun bezit blijven afbouwen, kunnen de vooruitzichten voor Ethereum bearish blijven.

Voorlopig blijft de focus liggen op de vraag of deze grote investeerders weer zullen overschakelen naar accumulatie, wat een teken zou kunnen zijn van hernieuwd vertrouwen in het toekomstige potentieel van dit actief.

Lees meer over:
ethereum whales

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...