Binance geeft trainingsseminar aan wetshandhavers in Mexico

641 totale weergaven
binance-vergroot-compliance |

Binance hield een cybersecurity seminar voor de Mexicaanse wetshandhavers, met als doel de samenwerking te stimuleren en financiële misdaden waarbij cryptocurrencies betrokken zijn, te bestrijden.

Binance houdt seminar in Mexico

Binance heeft onlangs een cybersecurity en cryptocurrency trainingsseminar gehouden voor wetshandhavers in Mexico-Stad, waarbij ongeveer 35 onderzoekers van vier instanties betrokken waren. De nadruk lag op technische concepten en casestudies gericht op het vergroten van hun inzicht in de impact van virtuele activa op criminaliteit.

Dit maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van Binance om samen te werken met wetshandhavingsinstanties wereldwijd.

Het belang van omgang met opkomende technologieën

Felipe de Jesús Gallo Gutiérrez, hoofd van het Mexicaanse Recherchebureau, benadrukte hoe belangrijk het is om voorop te blijven lopen in de omgang met opkomende technologieën. Hij merkte op dat de georganiseerde misdaad steeds meer virtuele middelen gebruikt, waardoor het voor ambtenaren noodzakelijk is om hun strategieën aan te passen.

Binance heeft in 2023 wereldwijd 120 soortgelijke seminars gehouden, waarmee de banden met wetshandhavingsinstanties zijn versterkt om financiële misdaden aan te pakken.

Uitbreiding in Latijns-Amerika

De strategie van Binance omvat onder meer het uitbreiden van haar aanwezigheid in Latijns-Amerika, dat een belangrijke regio voor het bedrijf is geworden. Vorig jaar lanceerde het een crypto-transactiedienst in negen Latijns-Amerikaanse landen, waaronder Mexico, waarmee Binance haar betrokkenheid bij het gebied demonstreerde. Dit sluit aan bij de bredere doelstelling van het bedrijf om de compliance en veiligheid in de regio te vergroten.

Frida Vargas, algemeen directeur van Binance in Mexico, verklaarde dat samenwerken met lokale autoriteiten een topprioriteit is. Het bedrijf legt zich toe op het voorkomen, onderzoeken en bestrijden van financiële misdrijven, waardoor training en samenwerking essentieel zijn.

Binance meldt een stijging van 33% in het terugvorderingspercentage voor gestolen geld sinds 2023 en heeft alleen al in 2024 wereldwijd gereageerd op meer dan 63.000 rechtshandhavingsverzoeken.

Het belang van samenwerking

Jarek Jakubcek, hoofd Training for Authorities van Binance, zei dat samenwerking tussen de publieke en private sector cruciaal is. Hij benadrukte dat de tools en expertise van Binance beschikbaar zijn om de wetshandhaving in Mexico en wereldwijd te ondersteunen.

Jakubcek voegde eraan toe dat de Mexicaanse autoriteiten grote belangstelling hebben getoond om meer te leren over blockchain en cryptocurrencies, wat ze zou kunnen helpen illegale activiteiten effectiever te bestrijden.

Binance en haar eigen problemen

Binance heeft in het verleden echter met uitdagingen op het gebied van compliance te maken gehad. Twee jaar geleden beschuldigde de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) het platform ervan het witwassen van geld voor criminele organisaties mogelijk te maken.

In 2023 bekende voormalig CEO Changpeng Zhao schuldig te zijn aan overtredingen tegen het witwassen van geld, resulterend in een boete van $50 miljoen en een gevangenisstraf van vier maanden. Sindsdien heeft Binance haar inspanningen op het gebied van compliance opgevoerd, met als doel een leider te worden in het naleven van de regelgeving.

Tegen 2024 beweert Binance aanzienlijke vooruitgang te hebben geboekt en zichzelf te positioneren als een proactieve partner voor wetshandhaving. De focus van het bedrijf op het versterken van de mondiale samenwerking door middel van trainingen en seminars weerspiegelt haar inzet voor transparantie en veiligheid, ook al blijft het onder toezicht van de toezichthouders navigeren.

Lees meer over:
Binancemexico

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...