SEC-voorzitter Gensler: “Cryptocurrency zal waarschijnlijk geen valuta worden”

1140 totale weergaven
Gary Gensler |

Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), liet tijdens een recente toespraak weten dat het onwaarschijnlijk is dat crypto ooit de rol van een nationale valuta zal vervullen.

Volgens Gensler zijn cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ether, meer speculatieve activa dan werkende valuta’s. Deze opmerkingen geven een duidelijk signaal over hoe de Amerikaanse toezichthouder naar de crypto-industrie kijkt.

Cryptovaluta versus traditionele valuta

Gensler benadrukte dat cryptocurrencies geen fundamentele eigenschappen bezitten die nodig zijn om een stabiel betaalmiddel te worden. Hij wees erop dat traditionele valuta’s worden ondersteund door centrale banken en gereguleerde instellingen, terwijl crypto buiten dit systeem valt.

Dit zorgt voor meer volatiliteit en minder vertrouwen bij het grote publiek. Voor investeerders betekent dit dat crypto vooral aantrekkelijk blijft als speculatief beleggingsinstrument en minder als vervanging van de euro of dollar.

Gensler’s aanpak van crypto-regulering

De SEC-voorzitter is al langer kritisch over de cryptomarkt en blijft aandringen op strengere regulering. Hij stelt dat de meeste crypto-activa moeten worden gezien als effecten, die onderhevig zijn aan strikte regels.

Dit is vooral relevant voor nieuwe projecten en bedrijven die crypto willen aanbieden, omdat het naleven van de regels complex en kostbaar kan zijn. Gensler blijft pleiten voor het beschermen van investeerders, terwijl hij openlijk erkent dat crypto niet snel de plaats van fiatgeld zal innemen.

https://twitter.com/MisterNarcos/status/1844133770494083415

Wat betekent dit voor investeerders?

Voor crypto-enthousiastelingen en investeerders zijn de opmerkingen van Gensler een duidelijke boodschap: de kans dat Bitcoin, Ether of andere cryptomunten traditionele valuta’s vervangen, blijft klein.

Toch blijft de rol van crypto als beleggingscategorie sterk groeien, ondanks de uitdagingen op regulatief gebied.

xoxo Sophia!

Lees meer over:
Gary GenslerSEC

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....