20% van Bitcoin in verlies: Is een nieuwe prijsstijging op komst?

753 totale weergaven
|

On-chain gegevens laten zien dat de hoeveelheid Bitcoin in verlies dicht bij de 20% is gestegen na de recente bearish prijsacties van de token, wat mogelijk een bullish ommekeer kan veroorzaken. 

Groter verlies aan Bitcoin UTXO aanbod

In een bericht op X (Twitter) liet Axel Adler Jr., een auteur van CryptoQuant zich horen over de recente trend in de Bitcoin UTXO (Unspent Transaction Output) Supply in Loss indicator:

Wat is UTXO Supply in Loss?

De UTXO Supply in Loss is een indicator die het totale percentage bestaande UTXO’s die met netto ongerealiseerd verlies worden vastgehouden. De indicator werkt door de on-chain geschiedenis van elke UTXO in omloop te doorlopen om te zien tegen welke prijs deze voor het laatst is verplaatst.

Over het algemeen vertegenwoordigt de laatste transactie van een token het laatste punt waarop het van eigenaar is veranderd, dus kan worden aangenomen dat de prijs op dat moment de kostenbasis is. Als deze kostenbasis voor een UTXO groter is dan de huidige spotprijs van een token, kan worden aangenomen dat die specifieke UTXO zich momenteel onder water bevindt.

UTXO Supply in Loss telt alle UTXO’s met verlies die aan de voorwaarden voldoen om te bepalen welk deel van het percentage ze uitmaken.

De grafiek van Adler

De bovenstaande grafiek van Adler laat de trend in het Bitcoin UTXO Supply in Loss over de geschiedenis van het activum zien. Hierbij laat Adler weten:

“Het UTXO Supply in Loss heeft de 20% benaderd, wat erop zou kunnen wijzen dat een aanzienlijk deel van het aanbod in handen is van zelfverzekerde houders, terwijl het resterende deel degenen vertegenwoordigt die verlies lijden. In voorgaande cycli werden soortgelijke omstandigheden soms gevolgd door een prijsstijging.”

Doorgaans duikt de Bitcoin UTXO Supply in Loss naar het nulpunt als er een ATH bereikt wordt. De huidige bearish bewegingen van de koers hebben er echter voor gezorgd dat het percentage weer gestegen is.

Is dit een bullish teken?

In de grafiek is ook het 90-daagse Moving Average (MA) te zien, die ook dichter bij de 20% is gekomen. Adler liet in zijn bericht ook weten hoe dergelijke situaties in het verleden voor een bullish ommekeer hebben gezorgd. De kans is dus aanwezig dat een prijsstijging van Bitcoin kan volgen.

Een reactie op het bericht geeft nog een interessant inzicht:

“Interessant om op te merken: bijna 20% van het UTXO Supply in Loss, wat erop wijst dat er veel HODL’ers zijn. De geschiedenis leert dat dit een prijsstijging zou kunnen inluiden. Blijf op de hoogte!”

In eerder nieuws lieten we ook al weten hoe steeds minder Bitcoin holders willen verkopen. Dit is een belangrijk bullish signaal, aangezien het circulerende aanbod aan Bitcoin hierdoor steeds verder gaat verminderen. Zal dit voldoende zijn om Bitcoin naar een ATH te brengen?

Lees meer over:
Bitcoin UTXO Supply in Loss

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...