Cardano koers keldert: gaat de prijs verder dalen of herstellen?

442 totale weergaven
Cardano koers keldert: gaat de prijs verder dalen of herstellen? |

De Cardano koers is dit jaar met 46% in waarde gedaald, daarom beginnen ADA holders langzaam hun vertrouwen te verliezen. Vooral nu de ADA koers rond de belangrijke grens van $0,30 schommelt. Door de aanhoudende daling en het gebrek aan groei zijn steeds meer beleggers pessimistisch. Maar is er een kans dat de ADA koers weer gaat stijgen, of gaat Cardano dalen?

Minder vertrouwen in het vasthouden van Cardano

Op dit moment staat de Cardano koers op $0,34, wat een stuk lager is dan de $0,41 die op 27 september werd bereikt. Volgens BeInCrypto komt deze daling door een sterke afname in de Coins Holding Time van ADA.

De Coins Holding Time meet hoe lang een cryptocurrency wordt vastgehouden voordat deze verkocht wordt. Als deze tijd toeneemt, betekent dit dat beleggers vertrouwen hebben in toekomstige winst.

Een daling van deze tijd, zoals bij ADA, wijst erop dat veel houders hun tokens verkopen omdat ze het vertrouwen in de kortetermijnmogelijkheden verliezen. Volgens gegevens van IntoTheBlock is de Coins Holding Time van Cardano in de afgelopen week met bijna 50% gedaald, wat betekent dat veel mensen hun ADA verkopen.

Cardano Coins Holding Time. Source: IntoTheBlock

Een andere belangrijke indicator is de Mean Coin Age (MCA). Dit geeft aan hoe oud de tokens gemiddeld zijn op de blockchain. Een lage MCA betekent dat beleggers nieuwe tokens kopen en opslaan, wat meestal een positief teken is.

Als de MCA echter stijgt, zoals nu bij ADA gebeurt, kan dit betekenen dat houders oude tokens aan het verplaatsen zijn, vaak met de bedoeling om ze te verkopen. Dit kan de koers verder laten zakken.

Verwachtingen voor de ADA koers: daling of herstel?

Op de dagelijkse grafiek van Cardano is een “head-and-shoulders” patroon te zien. Dit patroon geeft aan dat er een omkeer van een stijgende naar een dalende trend plaatsvindt. Het patroon bestaat uit drie pieken: een linkerschouder, een hoofd in het midden, en een rechterschouder.

Cardano Daily Price Analysis. Source: TradingView

Daarnaast is de Relative Strength Index (RSI) ook onder de neutrale lijn gezakt, wat het bearish momentum bevestigt. Als deze trend doorzet, kan de Cardano koers verder zakken tot onder $0,33 en zelfs $0,30 bereiken.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...