CryptoQuant: 63.000 bitcoin naar de beurzen gestuurd in 72 uur

610 totale weergaven
|

De prijsactie van bitcoin is behoorlijk negatief sinds het begin van de week, en nieuwe data leert ons dat investeerders in 72 uur ruim 63.000 bitcoin naar de beurzen stuurden. Die bitcoin dragen een totale waarde van 1,83 miljard dollar en zijn daar waarschijnlijk niet heengestuurd om aangehouden te worden.

Die bitcoin zijn, op basis van de prijsactie, waarschijnlijk naar de beurzen gestuurd om ze te verkopen.

Drie zware dagen voor bitcoin

Het begon allemaal op 7 oktober met een instroom van 28.000 bitcoin naar de beurzen, gevolgd door 23.500 bitcoin op 8 oktober en nog eens 12.000 bitcoin op 9 oktober.

Hoewel een hoge instroom bij de beurzen zich niet altijd vertaalt naar verkoopdruk, kunnen we op basis van de koersactie van de afgelopen dagen bijna niets anders concluderen.

Silk Road, Bitcoin Price, United States

We kunnen bitcoin immers niet staken op de beurzen, zoals dat met Ethereum of andere munten wel kan. Wat dat betreft heeft het weinig zin om bitcoin naar de beruzen te sturen, behalve als er de intentie is om ze te verkopen.

Niet voor niets zagen we de bitcoin koers gisteren onder het niveau van 60.000 dollar duiken. Uiteindelijk stond er zelfs een koers van ruim 58.000 dollar op de borden op het laagste punt. Inmiddels zijn de bulls er weer in geslaagd om bitcoin boven de 60.500 dollar te krijgen.

Waarom daalde de bitcoin koers?

Volgens de analisten van Cointelegraph had de dalin van bitcoin te maken met macro-economische data. Zo viel de inflatie gisteren hoger uit dan verwacht en waren ook de werkloosheidsclaims hoger dan verwacht.

Glassnode-analist James Check gelooft dat bitcoin aan de range van 60.000 dollar moet ontsnappen om nieuwe interesse op te wekken onder investeerders. Terwijl andere analisten geloven dat bitcoin vanaf hier nog scherper gaat dalen. Veel mensen voorspellen nu weer koersen van onder de 50.000 dollar.

Daarbij hangt er sinds 7 oktober nog meer angst boven de markt.

Silk Road, Bitcoin Price, United States

Op die dag kreeg de Amerikaanse overheid namelijk toestemming van de rechter om voor ruim 4 miljard dollar aan Silk Road bitcoin te verkopen. Dat zijn de bitcoin die Amerika in beslag nam bij het sluiten van de darknet-marktplaats Silk Road.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....