Uniswap UNI-token stijgt 13% na Unichain lancering

562 totale weergaven
|

Uniswap heeft Unichain gelanceerd, een Layer-2 oplossing gebouwd op Optimism, met als doel snellere en goedkopere DeFi-transacties te realiseren.
De UNI-token reageerde positief met een koersstijging van 20.4% in de afgelopen week.

Unichain: de nieuwe Layer-2 oplossing van Uniswap

Uniswap Labs heeft een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de DeFi-ruimte met de lancering van Unichain, een Layer-2 oplossing gebouwd op Ethereum. Deze nieuwe blockchain is ontworpen om enkele van de grootste uitdagingen van het Ethereum-netwerk aan te pakken, waaronder hoge gas fees en trage transacties. Gebaseerd op Optimism’s OP Stack-technologie, maakt Unichain deel uit van de bredere Optimism Superchain, die meerdere Layer-2 netwerken integreert voor betere toegang tot liquiditeit en meer decentralisatie.

Belangrijke technologische verbeteringen van Unichain

Unichain biedt verschillende technologische verbeteringen die de prestaties en beveiliging van het netwerk aanzienlijk verhogen. Een van de belangrijkste innovaties is het gebruik van een Trusted Execution Environment (TEE), wat zorgt voor verifieerbare block building.
Deze technologie helpt Maximal Extractable Value (MEV) te minimaliseren en biedt gebruikers een voorspelbaardere en eerlijke transactiestructuur.

Bovendien verlaagt de integratie van Flashbots’ Rollup-Boost-technologie de blocktijden tot slechts 250 milliseconden, vergeleken met de 12 seconden op het Ethereum-hoofdnetwerk.

Hoe Unichain de UNI-token een flinke boost gaf

De lancering van Unichain had een direct positief effect op de waarde van Uniswap’s native governance token, UNI. Kort na de aankondiging steeg de UNI-token met 13% naar $8,32, waarmee de totale groei van de afgelopen 7 dagen uit komt op een indrukwekkende 20.4%.
Deze stijging weerspiegelt het optimisme binnen de DeFi-gemeenschap over de nieuwe mogelijkheden die Unichain biedt voor snellere en goedkopere transacties. Hoewel de token nog steeds 82% lager staat dan het hoogste punt van $42,88 in 2021, wijst deze recente stijging op hernieuwde interesse in het Uniswap-ecosysteem.

De Uniswap token maakte een flinke stijging door met de introductie van hun nieuwe Unichain. Bron: Coingecko

 

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
Unichainuniswap

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...