Crypto whale verliest $35 miljoen aan tokens na phishing aanval

399 totale weergaven
whale crypto |

Opmerkelijk nieuws: een crypto whale heeft maar liefst $35 miljoen aan tokens verloren na een brute phishing aanval. Wat is er gebeurd?

Crypto whale verliest $35 miljoen aan tokens

Beveiligingsanalisten rapporteerden een beveiligingsincident waarbij een crypto-whale 15.079 Few Wrapped Duo ETH (fwDETH) verloor, ter waarde van ongeveer $35 miljoen. fwDETH is een gewrapte versie van Duo ETH of DETH, een afgeleide van ETH uitgegeven door Duo, een DeFi-protocol op het Blast-netwerk.

Dit incident gebeurde door een frauduleuze “permit”-handtekening van de whale, waardoor de aanvaller geld kon wegsluizen van het adres 0xEab2E…a393. Dat is opgemerkt door crypto anti-scam oplossing Scam Sniffer.

Seucrityfirma PeckShield BlockSec bevestigt het incident. “Het lijkt erop dat de aanvaller het slachtoffer heeft gelokt om een permit-bericht offline te ondertekenen en vervolgens dit ondertekende permit-bericht gebruikte om de fwDETH-tokens van het slachtoffer’s account te stelen”, zo legt Yajin (Andy) Zhou, mede-oprichter van BlockSec, aan The Block.

Door deze aanval verloor de gebruiker een aanzienlijk aantal fwDETH-tokens. Dat leidde vervolgens tot een sterke daling door de verkoop van de aanvaller. Binnen enkele uren na het incident daalde de waarde van DETH met meer dan 90%, van $2000 naar $100, voordat het zich herstelde naar $1000 op het moment van schrijven, volgens gegevens van DexScreener.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...