MicroStrategy bereikt hoogste punt in 25 jaar, bitcoinstrategie werkt

649 totale weergaven
|

MicroStrategy heeft zijn hoogste aandelenkoers in 25 jaar bereikt, mede dankzij zijn agressieve bitcoinstrategie. Het aandeel steeg recent met 11%, terwijl bitcoin zelf slechts met 3% klom.

Dit heeft geleid tot een netto-activa-premie (NAV-premium) van 2,5 keer de waarde van MicroStrategy’s bitcoinvoorraad. Dat is het hoogste niveau sinds februari 2021.

De NAV-premium laat zien hoeveel hoger de aandelenkoers van MicroStrategy is in vergelijking met de waarde van zijn bitcoinbezit. Bijvoorbeeld, als de bitcoinvoorraad 15 miljard dollar waard is maar de marktwaarde van het bedrijf 37 miljard dollar bedraagt, dan is er een aanzienlijke premie.

Focus op Bitcoinaccumulatie

Sinds augustus 2020 gebruikt MicroStrategy bitcoin als een spaarpot, ofwel strategisch balansactief. Door kapitaal te werven via aandelenuitgiftes en converteerbare obligaties, heeft het bedrijf zijn bitcoinbezit opgevoerd tot 252.220 BTC, met een marktwaarde van een waarde van zo’n $15 miljard.

De marktkapitalisatie van MicroStrategy is daarmee gestegen naar ruim $37 miljard. Deze strategie heeft geresulteerd in een toename van het aantal bitcoins per aandeel, wat aantrekkelijk is voor beleggers die indirect willen profiteren van de koersbewegingen van bitcoin.

MicroStrategy is op deze manier niet meer echt een techaandeel, maar een aandeel waarmee je blootstelling hebt aan de koers van bitcoin.

Ondanks een daling van de bitcoinprijs met 16% sinds maart 2024, heeft de aandelenkoers van MicroStrategy juist geprofiteerd. Dit wijst erop dat beleggers vertrouwen hebben in de strategie van het bedrijf, zelfs als de koers van bitcoin volatiel blijft.

Sinds de lancering van spot-bitcoin ETF’s in januari 2024 is de koers van MicroStrategy met 240% gestegen, aanzienlijk beter dan de prestatie van bitcoin zelf.

Lees meer over:
MicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...