Bitcoin koers laat tekenen zien van opwaartse trend: Gaat BTC stijgen?

465 totale weergaven
Bitcoin koers laat tekenen zien van opwaartse trend in zicht |

De laatste bewegingen van de Bitcoin koers laten zien dat er misschien een verandering aankomt in de markt. Volgens de Directional Movement Index (DMI) lijkt de neerwaartse trend van Bitcoin zwakker te worden, wat kan wijzen op een opkomende opwaartse trend. De negatieve lijn, die al een tijd de markt domineert, verliest aan kracht. Aan de andere kant toont de positieve lijn steeds meer activiteit, wat betekent dat de bullish krachten sterker worden. Kan de BTC koers verder gaan stijgen?

Bitcoin NUPL toont onzekerheid aan

Een andere belangrijke graadmeter is de Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) van Bitcoin, die de laatste weken flink is veranderd. In september steeg deze indicator boven de 0.50, wat betekent dat veel investeerders winst maakten. Dit wijst vaak op optimisme in de markt.

Maar sinds kort is de NUPL weer gedaald onder de 0.50, wat aangeeft dat sommige investeerders voorzichtiger worden. Dit komt waarschijnlijk door een daling in de Bitcoin koers, wat ervoor zorgt dat de unrealized profits afnemen. Als deze trend doorzet, kunnen investeerders minder risico gaan nemen, wat kan leiden tot meer verkoopdruk.

BTC NUPL. Source: Glassnode

Anderzijds, als de Bitcoin koers stabiel blijft of stijgt, kan het optimisme terugkomen en de NUPL weer doen stijgen.

Bitcoin koers in afwachtende fase

Op dit moment zijn de Exponential Moving Average (EMA) lijnen van Bitcoin in een bearish patroon, waarbij de korte termijn lijnen onder de lange termijn lijnen liggen. Toch beginnen de korte termijn lijnen omhoog te gaan. Als deze boven de lange termijn lijnen uitkomen, ontstaat er een “golden cross”. Dit is een bullish signaal dat vaak een opwaartse trend aankondigt.

EMA lijnen helpen om prijsdata te filteren en trends te tonen. Ze reageren snel op prijsveranderingen en worden door handelaren gebruikt om koop- en verkoopmomenten te bepalen. Een golden cross, waarbij de korte termijn EMA boven de lange termijn EMA kruist, is een sterk bullish signaal.

BTC EMA Lines and Support and Resistance. Source: TradingView

Als de koers blijft stijgen, zou Bitcoin de weerstand rond $64.700 kunnen testen. Als deze grens doorbroken wordt, kan de koers stijgen naar $66.500, wat een mogelijke winst van 7,2% betekent. Maar als de opwaartse trend niet doorzet, kan Bitcoin in de neerwaartse trend blijven en steun vinden rond $59.000. Als dit niveau niet houdt, kan de koers dalen tot $57.000, wat een correctie van 8% zou betekenen.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...