Dogecoin koers blijft achter op andere meme coins: Gaat DOGE stijgen?

416 totale weergaven
Dogecoin koersdaling: wat betekent dit voor investeerders? |

Waar andere memecoins tekenen van herstel laten zien, blijft de Dogecoin koers moeite hebben om te stijgen. In de afgelopen week steeg de DOGE koers maar licht, vergeleken met de sterke stijgingen van nieuwe concurrenten. Ondanks deze tegenvallende resultaten, zijn er analisten die geloven dat DOGE nog steeds een kans heeft op een herstel. Kan de Dogecoin koers binnenkort weer flink stijgen?

Wat is nodig voor een Dogecoin koersstijging?

De Dogecoin koers daalde begin oktober met meer dan 3% op één dag volgens CoinMarketCap, waardoor een groot deel van de eerdere winsten verloren ging. De koers stuitte op weerstand bij $0.13210, en een bearish MACD-crossover op de grafiek maakte de situatie nog moeilijker.

Toch geven experts aan dat de waarde van memecoins vooral afhangt van het sentiment in de gemeenschap, in plaats van Bitcoin. Als de Bitcoin koers stabiliseert rond $61.000, kan er meer kapitaal naar memecoins gaan, wat een koersstijging zou kunnen veroorzaken.

Een interessante ontwikkeling is dat ongeveer 400.000 wallets samen 46 miljard DOGE bezitten, met een gemiddelde aankoopprijs van $0.1228. Dit betekent dat veel DOGE-houders momenteel verlies lijden.

Maar als de hype rond memecoins doorzet, kan de FOMO (fear of missing out) ervoor zorgen dat de Dogecoin koers weer stijgt.

Source: CoinGlass

DOGE koers verwachting: Gaan meme coins stijgen?

De toekomst van de Dogecoin koers hangt af van hoe de memecoin markt zich verder ontwikkelt. Als de hype blijft, kan de DOGE koers mogelijk $0.170 als steun krijgen en daarmee een mogelijke rally in gang zetten. Maar als de interesse in memecoins afneemt, loopt Dogecoin het risico in een lange periode van consolidatie terecht te komen, waarin de koers nauwelijks beweegt en de interesse vermindert.

Bovendien neemt de volatiliteit van Dogecoin toe. Dit betekent dat de koers sterk kan schommelen, wat kansen biedt voor traders om goedkoop in te kopen, maar het kan ook onzekerheid creëren. Grote investeerders, oftewel whales, lijken actief hun positie te versterken, wat de volatiliteit kan verhogen. Dit kan mogelijk weer lijden tot een verdere stijging van de Dogecoin koers.

Lees meer over:
doge koersdogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...