BNB koers richting $600? Whales en Scroll lancering geven boost

406 totale weergaven
BNB koers richting $600? Whales en Scroll lancering geven boost |

De BNB koers zit weer in een opwaartse trend. Deze aankopen volgen op de lancering van Scroll (SCR), een nieuw Layer 2 project dat op de Binance Launchpool wordt aangeboden. Door de toegenomen interesse lijkt de Binance Coin koers steun te vinden bij belangrijke koersniveaus, wat zou kunnen wijzen op een herstel. Kan de BNB koers naar $600 stijgen?

Ondersteuning rond $560 na lancering Scroll

De BNB koers staat deze week onder druk en zakte onder de belangrijke grens van $560. Dit kwam door zorgen over toenemende regelgeving, waaronder een juridische zaak van de Amerikaanse SEC tegen Cumberland, een crypto marktmaker die mede wordt geleid door een ex-medewerker van FTX. Op 10 oktober zakte de BNB koers naar $551, maar is inmiddels weer gestegen tot $578.

Dit herstel wordt gekoppeld aan een verhoogde vraag van whales, die reageren op de aankondiging van Scroll (SCR), een nieuw Layer 2 project dat Ethereum sneller en goedkoper wil maken door transacties buiten de Ethereum chain te bundelen.

Whales kopen voor $120 miljoen aan BNB na Scroll lancering

De lancering van Scroll heeft veel interesse gewekt onder grote investeerders. Volgens gegevens van blockchain-analyseplatform Lookonchain hebben verschillende whales enorme hoeveelheden BNB gekocht om mee te doen aan het farming programma voor de SCR token.

4 Whale Wallets Acquire BNB Worth $112M ahead of SCR Launch | Source: LookOnChain

Binnen 24 uur na de aankondiging van Scroll leenden vier whale-wallets samen meer dan $100 miljoen aan BNB.

Naast de aankopen door whales spelen ook macro-economische factoren een rol in het mogelijke herstel van de BNB koers. De laatste cijfers over de Amerikaanse inflatie (CPI) laten een stijging zien van 2,4%, wat hoger is dan de verwachte 2,3%. Dit zou kunnen leiden tot renteverlagingen door de Federal Reserve, wat de vraag naar risicovolle activa, zoals BNB, zou kunnen vergroten.

Technische indicatoren wijzen op mogelijke koersstijging van BNB

Technische analyse toont aan dat BNB steun vindt rond de $560, met de 50-daagse gemiddelde koers die ondersteuning biedt rond de $575,99. De Bollinger Bands wijzen op een mogelijke uitbraak, omdat de koers dicht bij de onderste band rond $534,73 blijft.

BNB Price Forecast |BNBUSD

Als de vraag van whales blijft toenemen door de lancering van SCR, kan BNB op korte termijn de weerstandsniveaus rond $617,24 testen. Bovendien laat de Stochastic Momentum Index (SMI) een bullish signaal zien, wat suggereert dat de recente neerwaartse beweging van BNB afneemt.

De combinatie van whales die bijkopen, de lancering van Scroll en gunstige economische ontwikkelingen scheppen een positief beeld voor de toekomst van de BNB koers. Als deze factoren blijven doorwerken, is een herstel richting de $600 goed mogelijk.

Lees meer over:
bnb koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...