BlackRock boekt record met $11 biljoen beheerd vermogen

353 totale weergaven
|

 

De wereldwijde investeringsgigant BlackRock meldde een explosieve groei in zijn activa, waarbij het beheerd vermogen in het derde kwartaal een record van $11,48 biljoen bereikte.

Deze indrukwekkende groei werd voornamelijk aangedreven door sterke instromen naar exchange-traded funds (ETF’s) en een breed herstel van de aandelenmarkten, wat de positie van BlackRock als grootste vermogensbeheerder ter wereld verder versterkt.

Recordgroei voor BlackRock: beheerd vermogen doorbreekt $11 biljoen

In het derde kwartaal van 2024 steeg het beheerd vermogen van BlackRock tot een record van $11,48 biljoen, aanzienlijk hoger dan de $9,10 biljoen van dezelfde periode in 2023. Dit markeert het derde opeenvolgende kwartaal waarin BlackRock zijn eigen record heeft gebroken. Deze stijging werd gedreven door een combinatie van herstel in de wereldwijde aandelenmarkten en positieve marktinstromen. Vooral de sterke vraag naar ETF’s droeg bij aan deze groei, aangezien beleggers massaal terugkeerden naar de markten na een periode van onzekerheid.

Met een omzet van $5,2 miljard overtrof BlackRock ook de verwachtingen van Wall Street en meldde het een winst per aandeel van $11,46, wat hoger was dan de voorspelde $10,64. De aandelen van BlackRock stegen met 2,03% na deze aankondiging, wat vertrouwen uitstraalt in de toekomst van de investeringsgigant.

Positief marktsentiment en sterke instromen stimuleren groei

Een van de belangrijkste factoren achter de recordgroei van BlackRock is het herstel van de wereldwijde aandelenmarkten. Na een uitdagende periode, gekenmerkt door inflatie en economische onzekerheid, heeft een hernieuwd optimisme ervoor gezorgd dat beleggers weer vertrouwen kregen in de markten. Dit leidde tot een netto-instroom van $221,2 miljard in het derde kwartaal, voornamelijk naar BlackRock’s uitgebreide aanbod van ETF’s.

Larry Fink, CEO van BlackRock, benadrukte dat de strategie van het bedrijf werkt: “Onze ambitie is groot en we slagen erin onze technologie, schaal en wereldwijde aanwezigheid optimaal te benutten om winstgevende groei te realiseren.” De combinatie van sterke instromen en een verbeterd marktsentiment heeft BlackRock geholpen om nieuwe hoogtes te bereiken.

BlackRock’s alternatieve beleggingen en crypto-investeringen

Naast de indrukwekkende prestaties op de traditionele markten, is BlackRock ook actief bezig met het uitbreiden van zijn portfolio in alternatieve beleggingen en de cryptomarkt. Recentelijk trok BlackRock de aandacht door 182 Bitcoin (BTC) ter waarde van $11,34 miljoen te verkopen, maar tegelijkertijd kocht het bedrijf 7.574 Ethereum (ETH) ter waarde van $18,52 miljoen. Dit versterkt hun ETH-positie tot 414.168 ETH, ter waarde van meer dan $1 miljard. Deze strategische zet onderstreept dat BlackRock nog steeds vertrouwen heeft in de cryptomarkt, ondanks de volatiliteit.

De cryptomarkt blijft een aantrekkelijk gebied voor vermogensbeheerders zoals BlackRock, die op zoek zijn naar diversificatie en alternatieve groeimogelijkheden. Met de recente stijging van de Bitcoin-prijs naar $62.650 en een toename van het handelsvolume, blijft de belangstelling van institutionele beleggers groeien.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...