Kan de SOL koers stijgen door flink herstel van Solana netwerkactiviteit?

577 totale weergaven
SOL koers stijgt met herstel van Solana-netwerkactiviteit |

Na een flinke dip in netwerkactiviteit deze zomer laat Solana eindelijk herstel zien. De transacties op het Solana-netwerk namen af tussen juli en begin september. Nu dit weer stijgt, biedt dit mogelijk kansen voor een stijging in de SOL koers.

Solana netwerkactiviteit daalde sterk in juli en augustus

In juli lag het dagelijkse transactievolume boven de 2 miljoen USD, maar in augustus zakte dit naar minder dan 1 miljoen USD. Dit verminderde activiteit had ook impact op de Total Value Locked (TVL), een belangrijke maatstaf voor het vertrouwen in het netwerk.

Source: DeFiLlama

De TVL piekte eind juli boven 5,6 miljard USD, maar daalde in de eerste week van augustus naar 3,8 miljard USD. Daarna herstelde de TVL iets en bleef schommelen rond 4,6 miljard USD tot begin september.

In de afgelopen weken is er echter een duidelijk herstel zichtbaar. De TVL nadert weer de hoogste waarde van 2024, wat laat zien dat het vertrouwen van gebruikers langzaam terugkeert.

Wat betekent dit voor de SOL koers?

Een actief netwerk zorgt meestal voor meer vraag naar de bijbehorende cryptomunt. Dit is ook het geval bij Solana: de toenemende activiteit lijkt positief uit te pakken voor de SOL koers. De koers beweegt momenteel langs een stijgende steunlijn, wat kan wijzen op een verdere opwaartse trend.

Source: TradingView

Deze maand heeft de SOL koers twee keer succesvol de steunlijn getest, waarvan de laatste test in de afgelopen 24 uur plaatsvond. Als deze steunlijn standhoudt, kan dat het begin zijn van een verdere stijging. De RSI (Relative Strength Index) staat momenteel rond het middengebied, wat aangeeft dat de markt in balans is en er ruimte is voor nieuwe investeringen.

Koop- en verkoopvolume blijft in evenwicht

Ondanks het optimisme rond de stijgende steunlijn, zijn de koop- en verkoopvolumes de afgelopen drie dagen gedaald. Dit lijkt te komen door bearish exhaustion, waarbij de verkoopdruk afneemt zonder dat er veel nieuwe kopers bijkomen. Omdat zowel de bullish als bearish volumes nu gelijk opgaan, is het nog onduidelijk welke kant de Solana koers op zal gaan.

Lees meer over:
sol koerssolana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...