Crypto-marktliquiditeit bereikt recordhoogte: Impact op Bitcoin

559 totale weergaven
|

 

Met een marktkapitalisatie van $169 miljard en recordstablecoin-balansen op beurzen lijkt de crypto-markt klaar voor een nieuwe prijsstijging. Wat betekent deze stijgende liquiditeit voor Bitcoin?

recordgroei in stablecoin-marktkapitalisatie

De cryptomarktliquiditeit heeft een historisch hoogtepunt bereikt, aangedreven door de aanzienlijke groei van stablecoins. In 2024 is de totale marktkapitalisatie van stablecoins met 31% gestegen tot $169 miljard, gedreven door de toename van Tether (USDT) en USD Coin (USDC), die samen 92% van de markt domineren.
Tether heeft een marktaandeel van 71%, met een marktkapitalisatie van bijna $120 miljard, een groei van 30% sinds het begin van het jaar. USD Coin volgt met een marktaandeel van 21% en een groei van 44%, wat de marktkapitalisatie op $36 miljard brengt.

invloed van stablecoin-balansen op bitcoin-prijzen

De toename van stablecoin-balansen op gecentraliseerde beurzen is een sterke indicator voor potentiële prijsstijgingen in Bitcoin. In oktober 2024 bereikte de USDT-balans op beurzen een recordhoogte van $22,7 miljard, wat een stijging van 54% betekent ten opzichte van januari.
Hogere stablecoin-balansen wijzen op toegenomen koopkracht, omdat stablecoins snel kunnen worden omgezet in andere crypto-activa zoals Bitcoin. Deze toenemende liquiditeit biedt een positieve indicatie voor de markt, al is het belangrijk om te benadrukken dat de Bitcoin-prijs relatief stabiel is gebleven sinds augustus, ondanks de groeiende USDT-balansen.

waarom stijgende liquiditeit bullish is voor bitcoin

Stijgende liquiditeit wordt vaak gezien als een positief teken voor Bitcoin. Meer stablecoins op beurzen zorgen ervoor dat investeerders sneller kapitaal kunnen inzetten om Bitcoin en andere activa te kopen. Dit verhoogt de koopdruk, wat doorgaans leidt tot hogere prijzen.
Sinds januari 2023 zijn de USDT-balansen op beurzen met 146% gestegen. Ondanks dat de Bitcoin-prijs de afgelopen maanden relatief stabiel is gebleven, suggereert deze toenemende liquiditeit dat er een opwaartse beweging op handen kan zijn.

whale-activiteit en marktverwachtingen voor bitcoin

Naast de stijgende stablecoin-liquiditeit is er ook een toename te zien in grote Bitcoin-transacties door zogeheten whales (portefeuilles met meer dan 1.000 BTC). Begin oktober 2024 bereikte het handelsvolume op de Bitcoin-blockchain een piek van $37,4 miljard, het hoogste niveau in zeven maanden.
Whales spelen een grote rol in marktbewegingen. Hun transacties kunnen een indicatie zijn van toekomstige prijsbewegingen. De toegenomen activiteit van deze grote spelers, in combinatie met de stijgende stablecoin-balansen, wijst op een positieve ontwikkeling voor de Bitcoin-prijs.

conclusie

De sterke groei in stablecoin-marktkapitalisatie en de stijging van liquiditeit op beurzen wijst op een gunstig klimaat voor een opwaartse beweging in de Bitcoin-prijs. Met zowel stijgende stablecoin-balansen als toenemende whale-activiteit lijkt de markt klaar voor een nieuwe prijsrally. Hoewel de Bitcoin-prijs de afgelopen maanden stabiel is gebleven, suggereren de huidige marktomstandigheden dat een opwaartse trend waarschijnlijk is.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
stablecoinsUSDCusdt

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...