XRP nieuws: Nieuwe mega whale geboren na transactie van 104 miljoen XRP

1107 totale weergaven
|

Een nieuwe mega XRP whale is geboren na een transactie van meer dan 104 miljoen XRP tokens, wat de aandacht van de cryptogemeenschap heeft getrokken en de XRP koers beweegt. 

Gigantische hoeveelheid XRP verplaatst

On-chain gegevens van Whale Alert laten zien hoe in één transactie maar liefst 104 miljoen XRP tokens zijn verplaatst naar een onbekende wallet, wat de geboorte van een nieuwe mega whale tekent. Deze enorme beweging van XRP, met een waarde van meer dan $55 miljoen, heeft de aandacht getrokken van de cryptogemeenschap.

Whale Alert meldde de transactie op X (Twitter):

https://x.com/whale_alert/status/1844786335367721099

De identiteit van de whale blijft onbekend, maar de transactie komt wel op een interessant moment voor zowel XRP als Ripple.

Belangrijk Ripple nieuws

Ripple heeft afgelopen week een grote uitbreiding doorgemaakt van haar crypto-bewaaractiviteiten door nieuwe functies te introduceren om banken en FinTech bedrijven te helpen bij het opslaan van digitale activa namens klanten. Deze omvatten vooraf geconfigureerde operationele en beleidsinstellingen, integratie met XRP Ledger, risicomonitoring voor naleving van de antiwitwaspraktijken en een nieuwe gebruikersinterface die gemakkelijker te gebruiken en te betrekken is.

Ook zagen we deze week ook een belangrijke ontwikkeling in de rechtszaak van Ripple tegen de Amerikaanse SEC, waarbij Ripple een tegenberoep aantekende tegen het definitieve vonnis van rechter Torres op 7 augustus. De timing van de transactie kan een strategische stap zijn in de aanloop naar mogelijke verbeteringen voor Ripple en het XRP ecosysteem.

Wat doet de XRP koers?

De XRP koers heeft de afgelopen week binnen een nauw bereik van $0,507 tot $0,546 gehandeld. Dit geeft de hevige strijd tussen bulls en bears aan.

Een blijk van kracht vanuit de bulls zou een doorbraak kunnen betekenen, wat een sluiting boven de 50-daagse en 200-daagse SMA (Simple Moving Average), van respectievelijk $0,543 en $0,564, kan betekenen. Dit zou mogelijk kunnen duiden op een rally naar de bovenliggende weerstand van $0,64, wat een belangrijke test gaat zijn voor de bulls.

Als de prijs echter daalt ten opzichte van het huidige niveau en de 200-daagse SMA, waarbij deze onder de $0,50 zakt, zou dit erop kunnen wijzen dat het voordeel ten gunste van de bears is verschoven. Hierdoor zou XRP kunnen dalen naar $0,46 en vervolgens naar $0,41. Op het moment van schrijven handelt XRP voor $0,53, wat een daling van 1,57% is in de afgelopen 24 uur.

Lees meer over:
XRP

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...