James Howells klaagt gemeente aan voor $647 miljoen om verloren Bitcoin situatie

524 totale weergaven
|

James Howells, een IT-ingenieur uit Newport, klaagt de Newport City Council aan voor 495 miljoen Britse pond (bijna $647 miljoen) nadat zijn verzoek om een vuilstort te doorzoeken werd afgewezen. Op deze vuilstort ligt namelijk per ongeluk een harde schijf met 8.000 Bitcoin, die hij sinds 2013 probeert terug te vinden.

Hoe Howells zijn 8.000 Bitcoin verloor

In 2013 maakte Howells een fatale fout tijdens een huishoudelijke opruiming. Hij gooide per ongeluk een harde schijf weg die 8.000 Bitcoin bevatte, destijds ongeveer £1 miljoen waard. Tegenwoordig is de waarde gestegen naar bijna £500 miljoen. Toen hij zich realiseerde wat er gebeurd was, lag de harde schijf al op de Docksway-vuilstortplaats in Newport.
Ondanks dat Howells al meer dan tien jaar pogingen onderneemt om de schijf terug te vinden, blijft de toegang tot de stortplaats hem ontzegd.

Juridische strijd tegen de gemeente Newport

Howells heeft een team van juridische experts samengesteld en klaagt nu de gemeenteraad aan voor een schadevergoeding van £495 miljoen. Hij heeft de gemeente zelfs aangeboden om 10% van de Bitcoin-opbrengst te geven als ze de harde schijf terugvinden. Desondanks blijft de Newport City Council zich verzetten tegen elke poging om het terrein te doorzoeken. Ze beroepen zich vooral op milieuoverwegingen, wat de juridische strijd complexer maakt.

Milieuoverwegingen: waarom de gemeente weigert te graven

De vuilstort in kwestie staat bekend om zijn hoge niveaus van gevaarlijke stoffen, waaronder asbest, arsenicum en methaan. Sinds 2020 heeft de vuilstort de milieuregels geschonden, wat voor de gemeenteraad aanleiding is om het graven af te wijzen.
Ze vrezen dat het opgraven van de vuilnisbelt schadelijk zou zijn voor het milieu en de omliggende gebieden. Ondanks de belofte van Howells om alle kosten te dekken en veilige methoden te gebruiken, blijft de raad vasthouden aan haar besluit.

Innovatieve zoekplannen: Robots en miljoenen aan investeringen

In 2022 kwam Howells met een innovatief plan van $11 miljoen om de harde schijf terug te vinden. Dit plan zou gebruik maken van robots en AI om door 110.000 ton afval te graven, zonder kosten voor de gemeente. Zijn team heeft experts ingehuurd die gespecialiseerd zijn in het veilig ontwikkelen van vuilstorten en hebben zelfs aangeboden om het gebied te moderniseren na de opgravingen.

De technologie achter Howells’ plan omvat het gebruik van robots die zijn uitgerust met AI om nauwkeurig te kunnen graven op de vuilstort. Deze robots zouden specifieke locaties kunnen targeten waar de harde schijf waarschijnlijk ligt, wat niet alleen de kans op succes vergroot, maar ook de impact op het milieu beperkt. Het team stelt dat deze technologie al eerder is gebruikt bij vergelijkbare grootschalige projecten en veilig toegepast kan worden zonder verdere schade aan de omgeving.

Het conflict tussen James Howells en de gemeente Newport draait niet alleen om een verloren fortuin, maar ook om milieukwesties en juridische complicaties. Terwijl Howells blijft vechten om zijn 8.000 Bitcoin terug te vinden, blijft de vraag: is het risico voor het milieu het waard om te graven?

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...