ADA koers raakt weerstand: Cardano doorbraak op komst of consolidatie?

661 totale weergaven
ADA koers raakt weerstand: doorbraak op komst of consolidatie? |

De ADA koers schommelt momenteel rond $0,3462, hierdoor komt de weerstand op $0,40 steeds dichterbij. De vraag is nu of de ADA koers genoeg kracht kan verzamelen om door deze grens te breken en een stijging in gang te zetten. Kan de Cardano koers naar $0.40 stijgen?

Technische signalen geven gemengd beeld van ADA koers

De Relative Strength Index (RSI) staat op 45,84, wat aangeeft dat ADA zich in neutraal terrein bevindt. De ADA koers is niet overbought en ook niet oversold, wat ruimte biedt voor verdere stijging als er meer koopdruk komt.

Tegelijkertijd geeft de MACD-indicator geen duidelijk signaal. Deze staat dicht bij de nul-lijn, wat kan wijzen op een omslag in momentum, maar het kan net zo goed betekenen dat de koers blijft hangen.

Source: TradingView

Traders zijn daardoor voorzichtig. Ze hopen dat er genoeg kopers instappen om de weerstand van $0,40 te breken, maar zonder dat kan de koers vastlopen in een consolidatie.

On-chain data toont lichte groei voor Cardano

De on-chain gegevens van Cardano laten een kleine, maar positieve ontwikkeling zien. Het netwerk is met 0,09% gegroeid, wat duidt op meer gebruikersactiviteit. Daarnaast is 1,40% van de ADA holders momenteel in de winst volgens de “in the money”-meting.

Cardano whales, houden zich echter afwachtend. Grote transacties zijn met 0,41% gedaald, wat aangeeft dat institutionele beleggers terughoudend zijn. Er zijn ook geen grote veranderingen in de concentratie van ADA bij grote holders, wat de afwachtende houding in de markt benadrukt.

De Open Interest van ADA is met 0,71% gestegen en staat nu op $216,17 miljoen. Dit duidt op toenemende interesse van traders, hoewel zonder duidelijke bullish kracht. De geleidelijke groei in Open Interest laat zien dat er wel bereidheid is om in te stappen, maar dat beleggers wachten op sterkere signalen voordat ze vol inzetten.

Source: CoinGlass

De liquidatiegegevens laten zien dat er weinig marktbewegingen zijn. De short liquidaties bedroegen $17.600, terwijl de long liquidaties $4.970 waren. Deze lage bedragen geven aan dat traders momenteel niet hevig inzetten op een koersbeweging.

Is een doorbraak mogelijk voor de ADA koers?

De ADA koers staat op een belangrijk moment. Technische indicatoren zoals de RSI en MACD laten ruimte zien voor een doorbraak, maar geven geen harde bevestiging. Ook de on-chain data toont groei, maar nog niet genoeg om een sterke rally te garanderen.

De stijgende Open Interest wijst op toenemende interesse, maar zonder sterke koopdruk blijft de markt afwachtend. Voor een doorbraak boven $0,40 moet er meer koopkracht komen, zowel van retailbeleggers als whales.

Lees meer over:
ada koerscardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...